News Flash:

Stii prin ce se diferentiaza tipurile de apa? Vezi si cum te ajuta fiecare

18 Februarie 2011
6377 Vizualizari | 0 Comentarii

Medicii ne sfatuim sa bem apa zilnic, cel putin 8 pahare. Este lichidul vital pentru sanatatea fiecaruia, insa cand pe piata sunt atatea tipuri, stii care este cea mai buna pentru tine? In plus, daca suferi de anumite boli, unele sortimente de apa s-ar putea sa-ti faca mai mult rau decat bine. Iata prin ce se diferentiaza principalele tipuri de apa si cum te ajuta fiecare:  

1. Apa plata
Este o apa microbiologic pura (adica fara microbi), cu un continut scazut de saruri minerale. Apa plata poate fi bauta timp de un an de la imbuteliere. Consuma apa cu ph apropiat de cel al sangelui (aprox. 7,32).

2. Apa de izvor
O poti bea doar daca e necontaminata (izvorul sa nu se afle  langa terenuri cultivate - risc de pesticide - sau fabrici) si microbiologic pura. Apa de izvor nu are o compozitie constanta, de aceea este greu de spus daca e buna pentru organism, atunci cand e consumata frecvent.

3. Apa carbogazoasa
Este apa potabila cu adaugare de dioxid de carbon la imbuteliere. Acest tip de apa poate favoriza aparitia osteoporozei si determina eliberarea de radicali liberi care deterioreaza procesul de reparare a tesuturilor, accelerand imbatranirea.

Cea mai buna apa pentru tine 

4. Apa semi-carbogazoasa "light"
Poate fi apa plata cu continut de dioxid de carbon natural sau adaugat la imbuteliere. Citeste eticheta cu atentie inainte de a o cumpara. Este un compromis intre gust si obiceiuri, dar nu este benefica organismului.

5. Apa minerala naturala
Este o apa pura de origine subterana, folosita in tratamente medicale si difera in functie de compozitie. Toate apele minerale se consuma preferabil numai dupa ce v-ati consultat cu un medic, pentru ca ele au efecte directe asupra sanatatii voastre.

6. Apa cu arome
Poate fi apa plata sau apa de calitate inferioara in care se adauga arome sintetice pentru schimbarea gustului. Mai bine evit-o, nu faci altceva decat sa cresti aportul de substante chimice si stabilizatori

7. Apa restructurata
Se obtine "industrial", in unele fabrici de medicamente homeopate sau acasa, prin folosirea vaselor de restructurare. Efectele imediate sunt de detoxifiere a organismului, iar in timp imbunatateste sanatatea.

Cum pastram apa
Dupa imbuteliere, recipientele cu apa trebuie ferite de inghet sau supraincalzire pentru ca ambalajele se pot degrada (mai putin sticla sau ceramica), proces care duce la eliberarea unor substante chimice nocive in lichid.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa plata apa carbogazoasa apa restructurata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022942 (s)