News Flash:

Stiai ca ceaiul fierbinte poate agrava gripa si raceala?

22 Ianuarie 2013
1392 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca te doare gâtul, evita pe cat posibil ceaiurile fierbinţi. Medicii atrag atenţia că obiceiul de a consuma ceaiuri fierbinţi în cazul răcelilor şi gripei este foarte dăunător. Atât băuturile fierbinţi, cât şi cele foarte reci usucă mucoasa. Mai mult, cele fierbinţi pot produce arsuri la nivelul mucoasei, iar microleziunile favorizează apariţia bacteriilor. Este adevărat că atunci când suntem răciţi trebuie să ne hidratăm foarte mult, pentru a umidifia mucoasa, însă băuturile trebuie să fie călduţe, şi nu la temperaturi foarte mari.
Totodată, medicii recomandă, pe timpul răcelii, evitarea condimentelor şi a băuturilor alcoolice, deoarece acestea irită mucoasa digestivă.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1942 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051582 (s)