News Flash:

Specialistii au demonstrat la ce ora sa mananci ciocolata fara sa te ingrasi

23 Noiembrie 2016
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma unui experiment efectuat pe persoane cu varste intre 23 si 98 de ani s-a constatat ca ciocolata are un efect benefic pentru sanatatea creierului si o putem consuma la micul dejun, scrie BrightSide care a citat studiul. Astfel ca daca preferi sa mananci ceva dulce la micul dejun este de preferat sa faci acest lucru, deoarece este mai bine sa te rasfeti dimineata decat mai tarziu in timpul zilei, sustin specialistii.
Ca sa te convingi ca prajitura cu ciocolata consumata la micul dejun este recomandata de specialisti afla ca si in urma cu cativa ani o echipa de cercetatori de la Tel Aviv University au declarat ca ei consuma intotdeauna ciocolata sau prajitura cu ciocolata la micul dejun, deoarece au observat ca ii ajuta sa se concentreze mai bine la munca. 
Pe langa efectul benefic asupra creierului, ciocolata inclusa la micul dejun ajuta si la slabit, dupa cum sustine nutritionistul Daniela Jakubowicz care a scris bestsellerul "The Big Breakfast Diet". "Dimineata este considerat acel moment al zilei cand corpul transforma totul in sursa de energie. Daca alegi sa consumi ciocolata sau prajitura cu ciocolata in timpul zilei atunci corpul tau va depozita toate grasimile.
Tocmai aceasta este si explicatia pentru care te ingrasi cu toate ca nu mananci mult", explica nutritionistul.
Potrivit specialistului, micul dejun si desertul cu ciocolata trebuie consumate inainte de ora 9 dimineata. Studiile arata ca persoanele care iau micul dejun (carbohidrati, proteine) si un desert de 600 de calorii reusesc sa slabeasca mai mult decat cei care consuma un mic dejun de doar 300 de calorii mult mai tarziu in zi. 
Prin urmare, daca ai pofta de ciocolata este de preferat sa o consumi dimineata fara sa-ti compromiti dieta atat vreme cat ai un regim alimentar sanatos. Flavonoizii din ciocolata sunt cei care aduc o multime de beneficii corpului si pe langa ciocolata ii mai gasim in ceai, vin rosu, struguri si mere. De asemenea, teobromina din boabele de cacao are un efect spectaculos asupra capacitatii de concentrare. Efectul ei stimulent este unul mult mai usor decat cel al cofeinei din cafea. De asemenea, circulatia sanguina este mai buna dupa ce consumi o cantitate mica de ciocolata neagra, iar acest lucru conduce la o oxigenare mai buna a creierului.
sursa: eva.ro

experiment ciocolata micul dejun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031926 (s)