News Flash:

Spanacul este contraindicat anumitor persoane. Descopera cand trebuie evitat sau consumat cu moderatie

1 Aprilie 2016
5882 Vizualizari | 0 Comentarii
Este un intaritor al sistemului imunitar si o leguma recomandata in tratarea a numeroase afectiuni. Spanacul ajuta la curatarea intestinelor de toxine, usureaza digestia, este renumit pentru combaterea asteniei, pastreaza sanatatea oaselor si a ochilor, previne si trateaza boli inflamatorii.

4 motive pentru care spanacul gatit este mai sanatos decat cel crud

In ciuda numeroaselor beneficii, nu toti se pot bucura de aceasta leguma cu frunze verzi. Iata cand spanacul trebuie evitat sau consumat cu moderatie:

1. Se recomanda consumul moderat in cazul persoanelor cu afectiuni hepatice, reumatice, inflamatii gastrice si ale intestinului, din cauza continutului de oxalati de potasiu si de calciu.

Acidul oxalic este adesea ingerat de oameni in cantitati foarte mici pentru ca este prezent in unele alimente, in special broccoli, castraveti, cartofi si varza. Cantitati mai concentrate, sub forma de oxalati, se gasesc in legumele cu frunze de un verde inchis. Aceste alimente sunt benefice pentru sanatate in cantitati mici. Spanacul si broccoli sunt cele mai frecvente surse ale acestor tipuri de oxalati.

Cura cu spanac curata organismul, te ajuta sa slabesti, trateaza reumatismul si bolile de inima

2. Spanacul trebuie evitat de persoanele care sufera de litiaza deoarece contine acid uric.

3. Persoanele constranse sa tina un regim strict, fara sare, il vor elimina total din alimentatie.

Cum se consuma corect spanacul, stevia, macrisul

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

combaterea asteniei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1761 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037267 (s)