News Flash:

Spalarea vegetalelor nu asigura indepartarea bacteriilor patogene

22 August 2011
2796 Vizualizari | 0 Comentarii

Bacterii precum E.coli sau Salmonella se gasesc in foarte multe fructe si legume, iar oameni de stiinta americani chiar au stabilit ca, si dupa spalarea de mai multe ori a vegetalelor, bacteriile nu sunt eliminate, conform unui studiu citat de freerepublic.com.

Amanda Deering, una din autoarele studiului, afirma ca expertii au descoperit agenti patogeni cum ar fi tulpina E.coli chiar si in tesuturile semintelor germinate de fasole, iar salmonella in arahide. 

Bacterii periculoase pot fi gasite in toate tesuturile principale, inclusiv in cele responsabile de transportul substantelor nutritive in plante. In acest fel, agentii patogeni se gasesc nu numai la suprafata fructelor sau legumelor, ci si in miezul lor, au stabilit cercetatorii. 

Asa cum sustin expertii, bacteriile din legume si fructe sunt complet distruse daca sunt preparate la temperaturi ridicate, dar odata cu acestea scade, din pacate, si valoarea lor nutritionala.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

e coli salmonella
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020619 (s)