News Flash:

Slabiti in stil indian

22 Aprilie 2019
219 Vizualizari | 0 Comentarii

A venit primavara si va luptati in continuare cu kilogramele? Paltoanele s-au intors in dulapuri, la naftalina, si silueta dvs., ra­masa fara cortina, seamana cu reclamele la cauciucurile Michelin? Ei bine, daca n-ati obosit sa fiti cobai de experiente la toate reco­mandarile de slabit din ziare, incercati si dieta care urmeaza. Face parte din ayurveda, medicina traditionala indiana, tot mai apreciata de amatorii de naturism - 

* Treziti-va in fiecare dimineata intre orele 3-7. Clasicii ayurveda ne recomanda sa ne des­tep­tam dimineata la orele "de aur", cand atmosfera este infuzata cu luminozitate si claritate. Trezitul devreme ne insufla energie pentru intreaga zi si sus­tine un metabolism sanatos.
* Beti un pahar mare cu apa calda, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun. Stimuleaza intregul sistem digestiv, trezeste metabolismul si ofera un start bun pentru indeletnicirile zilei.
* Gasiti intre 5 si 10 minute de liniste si rela­xare dimineata. Rugati-va sau proiectati-va cu bu­cu­rie un gand in minte. Meditatia declanseaza un "raspuns" in organism, ce ajuta la diminuarea stre­sului, una dintre principalele cauze ale cresterii in greutate.
* Consumati alimente de sezon, preferabil din regiunea in care locuiti. Cand mancam alimente locale, digestia e mai usoara si absorbtia nutrien­tilor mai buna.
* ingrasarea apare ca rezultat al dezechi­li­brului energetic, spun vindecatorii indieni. Acesta poate fi perturbat de emotii negative, stres, accidentari, dieta nesanatoasa, schimbari de clima, relatii tensio­nate de fa­mi­lie. Macar o parte din ele pot fi evitate.

* in ayurveda, alimentatia are un rol important in slabit si tre­buie sa ajute la refacerea si menti­nerea armoniei si echili­brului intre minte si corp, ce are ca rezultat evitarea ingrasarii. Dieta Sattvic, care are un rol de baza in ayur­veda, pune accent pe alimente si obiceiuri alimentare care dau cor­pului energie si vitalitate, adica ali­mente proaspete, naturale, de sezon. Sunt preferate legumele, fructele, cerealele integra­le, semintele, nucile, lactatele. Toate tre­buie sa fie proaspete si preparate usor. De ase­menea, Sattvic exclude alimentele si bauturile care induc stare de somnolenta, greutate, obo­seala, neliniste, lipsa de concentrare - care sunt con­siderate "tamas" sau "rajasic". Din aceste ca­te­gorii fac parte si alimentele vechi, arse, des­compuse, putrede, prea condimentate sau prea procesate, fructele necoapte. intr-un regim corect, trebuie sa se regaseasca toate cele 6 arome - dulce, sarat, acru, picant, amar, astringent - prin rotatie.

* Cea mai "mare" masa sa fie pranzul: la mijlocul zilei, digestia este mai puter­nica. Programul ideal al zilei: mic dejun mediu, pranz mare, iar cina usoara si luata sea­ra, devreme, cu cel putin 2 ore inainte de cul­care.

* "Ordinea" alimen­telor la o masa ar fi: ali­mentele bogate in proteine si cele cu multe fibre se con­suma la inceputul me­sei, urmate de legume (cru­­de, coapte sau sub for­ma de sala­ta), apoi fruc­te­le.

* Alimentele nu trebuie sa fie prea dulci, prea sarate, prea ule­ioase.

* Apa se fierbe cateva minute si se bea doar calda, intre mese, niciodata imediat dupa masa. Apa bauta intre mese ajuta la eliminarea toxinelor si arderea grasimilor.

 * Masa trebuie luata in liniste si relaxare, iar alimentele se mes­teca incet si bine inainte de a fi inghitite. Astfel, sistemul digestiv va putea lua maximum de nutrienti din ele.

* Cum moderatia este un element-cheie in ayurveda, mesele trebuie sa fie reduse cantitativ, astfel ca la sfarsit, stomacul sa fie plin doar pe trei sferturi.

* Condimentele nu tre­buie sa lipseasca din man­care. Ele tin digestia si me­tabolismul "la turatie maxi­ma" si corecteaza dezechi­librele energetice. Iata cateva condimente bune pentru toa­ta lumea: chimen, schinduf, ghimbir, coriandru, seminte de mustar alb-negru, tur­meric.

* Condimentele proas­pete se adauga la sfarsitul gatitului, ori aproape de ser­vire, pentru a nu-si pierde din gust si aroma. Condi­mentele uscate pot fi adau­gate mai devreme.

Pe langa sfaturile de mai sus, vindecatorii in­dieni ne mai recomanda si anumite remedii din plan­te ce ajuta la topirea grasimii.

Ghimbir (Zingiber officinale)
Radacina de ghimbir este un medicament si condiment folosit in India de mii de ani. Virtutile lui sunt nenumarate, iar una dintre ele este ca ajuta la slabit.
Cum se utilizeaza:
Pentru a aprinde focul diges­tiei si al topirii kilogramelor, inainte cu o jumatate de ora de mesele principale, mestecati o felioara de ghimbir proaspat, peste care ati presarat un varf de cutit de sare de mare, cateva pi­caturi de lamaie si o jumatate de lingurita de miere.

Piper negru (Piper nigrum)
Aflat la loc de cinste in vechime, pe post de ofran­da pentru zei, piperul negru e nelipsit in lea­curile indiene. Tratatele medicale stravechi il men­tioneaza ca remediu pentru o multime de afectiuni, printre care digestia dificila si obezitatea. Piperul negru contine o substanta numita piperina, care nu numai ca ii da aroma iute, dar ajuta la arderea grasimilor intr-un ritm mai rapid si blocheaza formarea de noi celule de grasime.
Cum se utilizeaza:
* Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingura de piper negru macinat. Se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara. Se beau 3 cani de ceai pe zi, intre mese.
* O combinatie ce ajuta sa va debarasati de kilogramele in plus este cea dintre piper, lamaie si miere. Puneti la fiert 2 pahare de apa, si cand lichi­dul scade la jumatate, trageti vasul deoparte. Cand devine calduta, amestecati apa cu sucul de la o la­maie, o lingura de piper negru pulbere si o lingura de miere. Se bea in fiecare dimineata.
Slabiti in stil indian
 
Pulbere Trikatu Churna
Nelipsita din "dulapiorul cu medicamente" al locuitorilor Indiei, Trikatu este o combinatie de pul­beri de mai multe tipuri de piper si ghimbir. Este vindecatoare in multe afectiuni, dar si un aju­tor nepretuit in corectarea metabolismului lent si stimularea arderii grasimilor.
Cum se utilizeaza:
Se ia o lingurita de pulbere Trikatu Churna cu o lingurita de miere, impreuna cu un pahar cu apa calda, dimineata pe stomacul gol, timp de cel putin 15 zile. Va ajuta sa slabiti, prin "impulsul" pe care il da metabolismului. sursa: formula-as.ro

A.J.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dieta slabire slabit rapid grasime burta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014671 (s)