News Flash:

Slabeste cu supa de praz

31 Octombrie 2011
4789 Vizualizari | 0 Comentarii

Prazul are efecte depurative, creste sistemul imunitar, are efecte benefice in vindecarea bolilor infectioase, iar frunzele sale verzi (de cele mai multe ori neglijate si aruncate) au un continut foarte bogat de radicali liberi, luptand impotriva cancerului.

Dieta cu supa de praz a fost ideea lui Mireille Guiliano, autoarea cartii "Frantuzoaicele nu se ingrasa" si a numeroase carti de bucate construite in jurul aceluiasi principiu. Aceasta a promovat o cura de detoxifiere de doua zile (bazata pe supa de praz), urmata de o alimentatie care sa contina cat mai multe supe si legume cu frunze verzi, peste, fructe proaspete, branza si iaurt natural si multa apa - si chiar si un pahar-doua de vin, la fiecare masa.

Poti incepe cu o perioada de doua zile, care are scopul de a detoxifia organismul, de a diminua retentiile de apa (datorita proprietatilor diuretice ale prazului) si de a te energiza. In prima zi nu ai voie decat sa consume supa de praz, urmand ca a doua zi sa poti manca la cina si o portie de peste la gratar sau la aburi cu legume verzi (broccoli, spanac sau dovlecei). In toata aceasta perioada trebuie sa bei foarte multa apa, pentru a te hidrata si a te detoxifia.

Dieta cu supa de praz pe termen lung
Poti manca supa de praz inainte de pranz si de cina. In rest, trebuie sa te rezumi la alimente cat mai naturale, consumate in cantitati moderate. Poti avea la pranz o portie buna de peste la cuptori cu usturoi si ierburi aromatice, impreuna cu dovlecei la gratar si orez salbatic. Poti prepara o salata mare la cina, care sa contina frunze de spanac, fasole rosie, ardei si linte, si care sa fie condimentata cu zeama de lamaie si ardei iute.

Pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa pui accentul pe hidratare, band cel putin doi litri de apa plata pe zi, si incepand fiecare masa de pranz sau cina cu o portie generoasa de supa.

Modul de preparare a supei de praz
Fierbe in apa cu putina sare 2-3 tulpini de praz (cu tot cu frunzele verzi ale acestora) si un cartof mic, pana se inmoaie. Poti adauga cateva condimente, pentru a varia aroma supei (incearca sa vezi ce gust bun ii ofera menta) si o lingura de ulei de masline (dupa ce ai luat supa de pe foc), si paseaza totul printr-un mixer.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prazul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020404 (s)