News Flash:

Siropul de macese intareste imunitatea si combate anemia. Vezi cum se prepara

26 Februarie 2011
10911 Vizualizari | 0 Comentarii

Siropul de macese este o bautura cu efecte terapeutice deosebite. Macesele contin o cantitate mare de vitamina C, provitamina A, vitamina P, acid citric si zaharuri. Datorita princiipiilor active siropul de macese vindeca si amelioreaza o serie de afectiuni. Iata cateva dintre beneficiile siropului de macese:

1. Este un adevarat tonic si o bautura cu efect reconfortant in caz de astenie.
2. Intareste sistemul imunitar. Este bine sa consumati sirop de macese in sezonul rece, atunci cand aportul de vitamina C este mai mic, iar virozele sunt mult mai frecvente.
3. Ajuta la fixarea calciului in oase si contribuie la inlaturarea starilor hemoragice.
4. Este un remediu eficient in caz de anemie, accelerand producerea de globule rosii.
5. Stimuleaza circulatia sangvina. Mentine permeabilitatea  vaselor de sange, si astfel asigura functionarea normala a circulatiei sangelui.

Prepararea siropului de macese

Se aleg aproximativ 100g de macese bine coapte, se spala si se zdrobesc. Peste macesele astfel zdrobite se adauga 1 l de apa rece si se la lasa la macerat 12 ore. Se strecoara se adauga zahar (100 g), se completeaza cu apa pana la 1 l si se pastreaza la rece.

Citeste si: 

Remedii din macese pentru bolile de inima, ficat si rinichi 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1571 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014141 (s)