News Flash:

Siropul de artar previne agravarea aterosclerozei

26 Ianuarie 2011
6120 Vizualizari | 0 Comentarii
Apa de artar este baza siropului atat de apreciat in America

Este un indulcitor natural si are mai putine calorii decat mierea si zaharul. O lingura de sirop natural de artar ne asigura 22% din necesarul zilnic de mangan si 5% din cel de zinc. Manganul are un rol important in producerea energiei si a antioxidantilor din organism, in timp ce zicul are rolul de a preveni agravarea aterosclerozei.

De asemenea, zincul ajuta la buna functionare a celulelor endoteliale, prevenind erodarea acestora in urma atacului colesterolului. Tot zincul protejeaza sanatatea  aparatului reproductiv al barbatului. La barbati, zincul este concentrat cel mai mult in zona tesutului prostatei, asa ca un nivel scazut de zinc in organism este asociat cu posibila aparitie a cancerului de prostata. Dealtfel, medicii folosesc tratamente cu zinc pentru reducerea dimensiunii prostatei.

Unii nutritionisti spun ca siropul de artar, in amestec cu apa si suc de lamaie proaspat stors, consumat trei zile la rand, ajuta organismul sa se detoxifice

Grapefruit-ul rosu previne constipatia si ateroscleroza

Cum se obtine siropul de artar
Siropul de artar se obtine din apa de artar, care este colectata, cel putin in Canada, odata cu topirea zapezilor si trecerea spre nord a pasarii de zahar (o pasare arctica migratoare, din familia presurii, care la inceputul primaverii poate fi vazuta zburand spre nord). Apa de artar are o concentratie de zahar cuprinsa intre 2 si 3%.

Strangerea apei de artar are la baza o traditie amerindiana. Inainte de 1700, amerindienii faceau o crestatura in trunchiul copacului in care puneau o bucatica de lemn ca un jgheab. Lichidul din artar se scurgea de-a lungul acestei aschii de lemn spre baza trunchiului, intr-un vas ca o covata, facut din coaja de mesteacan.

Lichidul incolor era pus la fiert in aer liber, iar prin evaporarea apei, devenea tot mai dulce si-si schimba culoarea in maroniu, obtinandu-se astfel siropul de artar.

Sfaturi pentru pastrarea siropului de artar
Siropul de artar poate fi gasit in supermarketuri, importat din Canada sau din Statele Unite. Cel din Canada este impartit in trei clase: Canada 1 (light), Canada 2 si Canada 3 (cel mai concentrat). Cel din SUA este imbuteliat in doua variante: gradul A  (mai putin concentrat, este recomandat pentru consumul zilnci) si gradul B (mai concentrat, este recomandat pentru gatit in mod special).

Siropul trebuie depozitate intr-un loc intunecat, insa dupa deschiderea sticlei, trebuie pastrat la frigider. Poate fi si congelat. Daca observati ca a fost contaminat la suprafata, atunci nu-l mai folositi deloc, pentru ca siropul de artar se degradeaza rapid.

 Citeste si:




indulcitor natural mangan zinc
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013597 (s)