News Flash:

Siropul de artar combate diabetul si cancerul

30 Ianuarie 2012
11176 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetari recente prezentate la o intalnire a specialistilor din American Chemical Society au pus in evidenta uimitoarele beneficii pentru sanatate ale siropului de artar, inclusiv capacitatea de a trata diabetul si de a preveni debutul cancerului.

Navindra Seeram si colegii sai de la Universitatea din Rhode Island au descoperit anul trecut ca siropul de artar contine 20 de substante unice care amelioreaza sanatatea, dintre care 13 nu fusesera pana acum identificate in compozitia siropului de artar. Mai mult, conform unui comunicat din partea United Press International, cinci dintre ele nu mai fusesera identificate nici altundeva in natura.

„Continui sa sustin ca natura este cel mai bun farmacist si ca siropul de artar devine un campion printre alimente cand e vorba de numarul si varietatea substantelor benefice pe care le contine", a declarat Seeram. „E important sa amintesc ca in cadrul cercetarii noastre de laborator am aflat ca unele dintre aceste substante au proprietati antioxidante si antiinflamatoare care, asa cum s-a demonstrat, combat cancerul, diabetul si bolile bacteriene."

Siropul de artar era deja cunoscut ca fiind bogat in vitamine si minerale, dar acum a devenit evident ca acest indulcitor natural este plin de antioxidanti puternici, care lupta impotriva bolilor. Si printre diversele substante sanatoase din siropul de artar se numara si una nou identificata pe care echipa a denumit-o Quebecol, o substanta creata numai atunci cand seva de artar este fiarta si transformata in sirop.

„Quebecolul are o structura chimica unica, niciodata identificata in natura pana acum", a spus
Seeram. „Se intampla niste procese chimice benefice si interesante in timpul fierberii. Cred ca aceasta substanta unica este creata de caldura".

In cercetarea sa, echipa a descoperit si ca anumiti antioxidanti fenolici din siropul de artar inhiba enzimele care hidrolizeaza carbohidratii, asociate cu debutul diabetului tip 2. Asa incat, desi siropul de artar ar putea in general sa fie considerat o amenintare „zaharoasa" pentru diabet, noile cercetari par sa indice contrariul.

Citeste si: 

Siropul de artar previne agravarea aterosclerozei 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

quebecol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013819 (s)