News Flash:

Siropul de agava nu este atat de sanatos pe cat se crede

6 Ianuarie 2011
10716 Vizualizari | 0 Comentarii

Concluzia apartine diabetologilor americani care sustin ca mierea sau siropul de artar sunt indulcitori superiori calitativ comparativ cu siropul de agava.


Siropul sau nectarul de agava, facut din seva plantei suculente ce provine din Mexic, este o alternativa mai buna la zahar.

Poti sa gasesti sirop de agava in hipermaketuri langa indulcitori sau miere, intr-o varietate de arome. Este folosit ca ingredient si in sucuri, batoane cu proteine sau in produsele de patiserie.


20 de calorii in plus fata de zahar
Specialistii sustin insa ca nu este atat de sanatos pe cat se crede, potrivit Yahoo Shine. "Siropul de agava nu este mai bun pentru tine decat alti indulcitori", a declarat medicul Nora Saul, specialist in diabet, de la Centrul Joslin din Boston. Siropul de agava are mai multe calorii (20 de calorii in plus la fiecare lingurita) decat zaharul normal si are mai putini antioxidanti decat alti indulcitori naturali, ca mierea sau siropul de artar

Cat despre faptul ca e mai bun pentru persoanele diabetice, specialistii recomanda precautie pentru ca unele produse cu agava contin sirop de porumb, care nu este mentionat pe eticheta si care poate ridica nivelul zaharului din sange.



Citeste si:

Sucul de noni, prietenul diabeticilor


Migdalele pot preveni si vindeca diabetul

indulcitori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020340 (s)