News Flash:

Siropul cu proprietati antibacteriene care face minuni in caz de osteoporoza si diabet

24 Februarie 2015
2899 Vizualizari | 0 Comentarii
sirop de agave
Agava este o varietate de cactus care creste in special in Mexic, putand fi gasita, de asemenea, in regiunile cu climat cald si uscat, dar si in tarile mediteraneene. Planta este suculenta si se consuma cel mai adesea sub forma de sirop, care este un bun inlocuitor al zaharului alb. Siropul de agave, extras din seva cactusului, este, asadar, recomandat in principal persoanelor care urmeaza cure de slabire.

Solutia minune care previne diabetul 
Consumul excesiv de zahar rafinat este un factor agravant al afectiunilor cardiovasculare, al anumitor tipuri de cancer si al obezitatii. Din fericire, exista o serie de indulcitori naturali care il pot inlocui cu succes. Siropul de agave este bogat in fructoza, avand o putere de indulcire foarte mare, iar indicele sau glicemic este mic (15) comparativ cu cel al zaharului alb (70) sau al mierii de albine (85). Acesta este principalul motiv pentru care siropul este recomandat in scopul indulcirii anumitor alimente persoanelor care vor sa slabeasca sau celor care se confrunta cu diabet tip 2, potrivit divahair.ro.
In cazul diabetului tip 2, siropul de agave ajuta la normalizarea nivelurilor de insulina. Gratie indicelui glicemic mic, este prevenita cresterea brusca a insulinei, hormon eliberat de pancreas care are rolul de a regla nivelul de glucoza din sange si a carui productie este insuficienta in diabet.

Cei mai buni indulcitori naturali. Renunta la zahar! 
Siropul de agave tine la distanta si anumite tipuri de cancer, in timp ce zaharul rafinat le ajuta sa se dezvolte. Tumorile la nivelul sanului si colonului prezinta pe suprafata lor o serie de receptori de insulina. Insulina eliberata de pancreas se ataseaza acestor receptori, trimitand totodata semnale catre tumoare pentru ca aceasta sa inceapa sa consume glucoza. Atunci cand consumam zahar in exces, nivelul insulinei creste brusc, tumoarea este stimulata sa consume glucoza si astfel prolifereaza. De aceea, ori de cate ori este posibil, este recomandata inlocuirea zaharului din alimentatie cu siropul de agave.
Un alt beneficiu al siropului de agave este faptul ca, spre deosebire de zahar, acesta nu favorizeaza aparitia cariilor.
Acest sirop are si proprietati antibacteriene. Astfel, grabeste vindecarea infectiilor usoare si a anumitor boli ale pielii.
Doua linguri de sirop de agave inlocuiesc cu succes 100 g zahar rafinat. In plus, siropul de agave are o putere de indulcire cu 40% mai mare decat zaharoza, continand, totodata, mai putine calorii.

Cu ce sa inlocuiesti alimentul care te ucide incet, dar sigur 
Acest sirop este bogat in vitaminele B, C, D, E si in minerale precum:
- Fier, care faciliteaza transportul oxigenului in sange;
- Calciu, indispensabil pentru sanatatea oaselor;
- Potasiu, care favorizeaza buna functionare a muschilor, inclusiv a muschiului cardiac, si a neuronilor;
- Magneziu, care regleaza nivelurile de zahar din sange si reduce stresul si anxietatea;
- Siliciu, care, asociat cu calciul, joaca un rol important in prevenirea osteoporozei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

agava cactus mexic inlocuitor zahar rafinat cancer fructoza indulcire
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012336 (s)