News Flash:

Sindromul alergiei orale la copil

12 Decembrie 2016
1586 Vizualizari | 0 Comentarii
Sindromul alergiei orale reprezinta o reactie alergica ce apare de obicei doar în gura sau în interiorul gatului. Copiii care sufera de sindromul alergiei orale pot reactiona alergic la anumite alimente precum unele fructe sau legume.

Sindromul alergiei orale se manifesta sub forma de mancarimi, furnicaturi, umflarea sau înrosirea buzelor, a gurii sau a gatului, la cateva minute dupa consumarea alimentelor alergene.

Sindromul alergiei orale (uneori denumita alergia polen-alimentara) este o afectiune alergica din ce în ce mai întalnita la copii, sustine Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru.

Alergia la apa. Simptome si tratament 

Se întalneste adesea la persoanele care sufera de febra fanului si apare atunci cand organismul, care este deja sensibil la un anumit polen, întalneste o proteina înrudita ca forma si asociata fructelor proaspete, nucilor, legumelor crude sau unor cereale. În aceste cazuri, cei afectati de sindromul alergiei orale prezinta deja teren alergic si pot fi sensibili la iarba, anumite buruieni sau polen.

Diagnosticul sindromului alergiei orale
În cazul în care copilul tau prezinta unul sau mai multe dintre simptomele sindromului alergiei orale, primul pas este sa ceri sfatul medicului pediatru, care, probabil, te va îndruma catre un specialist alergolog.

Acesta va analiza reactia alergica pentru a decide daca exista dovezi ale unei alergii mai grave si te va sfatui sa purtati în permanenta adrenalina cu voi. Adrenalina este extrem de importanta pentru cei care sunt alergici la nuci/alune/arahide.

De obicei, este necesar si un test alergologic cutanat pentru a determina alergenul specific. De asemenea, se poate cere si un test de sange pentru a determina anticorpii din lichidul sanguin.

Tratamentul necesar pentru sindromul alergiei orale
În cele mai multe dintre cazuri, copiilor li se permite sa consume în continuare fructe si legume, cu conditia ca acestea sa fie gatite, deoarece prin procesul de gatire proteina ce cauzeaza reactia alergica se modifica destul încat sistemul imunitar sa nu o mai poata recunoaste ca fiind periculoasa.

În cazul în care copilul continua sa manifeste reactii alergice usoare la anumite alimente, fie ele si gatite, sau daca alergia apare în special dupa consumarea telinei sau a nucilor, atunci este mult mai sigur ca aceste alimente sa fie scoase din dieta lui definitiv.

Simptomele anafilaxiei, o forma grava de alergie care duce la deces 

De asemenea, daca în urma consumului unor alimente, fie crude, fie gatite, copilul manifesta reactii de genul dificultatilor respiratorii sau chiar soc anafilactic (desi este putin probabil acesta), aceste alimente trebuiesc evitate sub orice forma.

A gati alimentele poate ajuta la scaderea potentialului alergenic, însa acest lucru nu reprezinta o metoda sigura de prevenire a reactiilor. Medicul va fi cel care îti va recomanda cea mai buna forma de consum a unor alimente sau excluderea lor din alimentatie.

sursa:totuldespremame.ro


alergiei orale fructe legume mancarimi furnicaturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1802 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017036 (s)