News Flash:

Simptome ale Alzheimerului la 20 de ani

17 Martie 2015
1360 Vizualizari | 0 Comentarii
Alzheimerul este o boala neurologica degenerativa, care duce la pierderea memoriei, la schimbari de comportament, tulburari de orientare spatiala si dificultate in recunoasterea persoanelor, chiar si atunci cand este vorba despre rudele apropiate. Din pacate, nu s-a descoperit inca antidotul pentru acest tip de dementa senila. Ba chiar mai grav este faptul ca ultimele cercetari din domeniu au dus la concluzia ca proteina vinovata pentru instalarea Alzheimerului poate exista si in organismul tinerilor.

Licoarea care previne boala Alzheimer 
Depozitele sub forma de placi de beta-amiloida aparute in creier sunt principalele vinovate de aparitia bolii Alzheimer.  Conform cercetarilor efectuate in cadrul Universitatii Northwestern din Illinois pe un 50 de persoane decedate, s-a observat ca existau urme ale proteinei responsabile pentru dementa senila si in creierul unor indivizi care se aflau la prima tinerete (aproximativ 20 de ani), potrivit divahair.ro. 
Cu toate ca ei nu au prezentat semne ale bolii atunci cand erau in viata, aceasta nu inseamna ca, pe parcursul trecerii vremii, Alzheimerul nu ar fi aparut. Probabil ca cele mai mai evidente, dar si cele mai usor de trecut cu vederea s care ar fi putut fi puse pe seama stresului si a oboselii, ar fi fost micile pierderi de memorie.

Cafeaua, benefica bolnavilor de Alzheimer 
Trebuie sa stii ca placile de amiloid sunt periculoase, pentru ca ele duc la moartea neuronilor. Desigur ca exista multe premise pentru aparitia dementei senile de-a lungul vietii, multe dintre ele fiind cauzate de stilul de viata nesanatos al pacientilor. Daca exista si o predispozitie genetica, riscul creste simtitor.
Pentru a te feri de ingrozitoarea afectiune, poti lua masuri inca de pe acum. Astfel, trebuie sa ai o activitate fizica sustinuta zi de zi si sa ai grija ca in dieta ta sa se gaseasca alimente bogate in acizi Omega 3 si in substante care sa contribuie la buna functionare a creierului, dar si a organismului, in general. 

Riscul de Alzheimer, de doua ori mai mare pe linie maternala 
Printre acestea se numara cruciferele (broccoli, varza, conopida), plantele cu frunze verzi (spanacul), leguminoasele (fasolea, lintea), unii pesti, cum ar fi somonul, tonul, sardinele, condimentele (turmericul si cicoarea), ciocolata neagra, fructele care contin antioxidanti (afinele, zmeura, strugurii negri, ciresele, coacazele), dar si uleiul de masline.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alzheimerul pierderea memoriei comportament dificultate proteina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027965 (s)