News Flash:

Sfecla rosie impiedica dezvoltarea tumorilor si combate anemia

10 Februarie 2012
4382 Vizualizari | 0 Comentarii

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor, sustin specialistii americani de la o prestigioasa Universitate din Statele Unite ale Americii.


Sfecla rosie este considerata un aliat imbatabil impotriva gripei, datorita continutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) si minerale, precum magneziu, potasiu, zinc,  care intaresc sistemul imunitar si fortifica organismul.


De asemenea betacianina, pigmentul care da culoarea rosie sfeclei este una dintre cele mai puternice substante cu proprietati anticancer. Prin urmare, specialistii recomanda inceperea curei cu sfecla cat mai devreme, chiar daca pacientul afectat de cancer urmeaza in paralel tratametul clasic cu chimioterapie si radioterapie.

8 beneficii ale sucului de sfecla rosie 


Datorita cantitatii suficiente de vitamina B3, sfecla rosie este recomandata persoanelor care au probleme cu colesterolul, deoarece regleaza nivelul de colesterol din sange, adica scade nivelul colesterolului "rau" si creste colesterolul "bun". Mai mult decat atat sfecla rosie regleaza si nivelul trigliceridelor din sange.


Totodata sfecla rosie este un important remediu natural pentru persoanele care sufera de anemie, de constipatie, care au dermatoze si inflamatii ale tractului urinar. Cu toate acestea, sfecla rosie trebuie consumata cu grija de catre persoanele cudiabet, deoarece aceasta contine o importanta cantitate de fructoza.




sfecla rosie betacianina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018685 (s)