News Flash:

Sfaturi culinare pentru o inima sanatoasa

19 Februarie 2013
1092 Vizualizari | 0 Comentarii

Afinele si căpsunile contin cantităti relativ mari de compusi de plante numite flavonoide dietetice. Ele se gasesc in ciocolata neagra, struguri, vin rosu, afine si vinete.

Flavonoidele dietetice pot proteja inima de diverse probleme de sănătate, extinderea vaselor de sânge care reduce acumularea plăcii bacteriene si, prin urmare, înfundarea arterelor coronare.

Cercetatorii au descoperit ca femeile care au consumat în mod regulat si în cantităti mari afine si căpsuni au riscul cu 32% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu fructe consumate o dată pe lună, dacă dieta lor este sanatoasa.

Potrivit liderului de studiu profesorul Eric Roma, afinele si căpsunile pot fi usor adăugate la meniul săptămânal si este o solutie bună pentru a preveni bolile cardiovasculare, dar nu numai, ci, de asemenea, alte probleme de sanatate.

La studiul au luat parte 93. 600 de femei cu vârsta de 25 – 42 de ani. Cercetatorii sugereaza ca consumul în vârstă mai tânără poate fi mai benefic pentru reducerea riscului de atac de cord mai tarziu in viata.

Studiul nu ia în considerare factori cum ar fi hipertensiune antecedenta familiala de presiune, accident vascular cerebral de la fumat, masa corporala, alcool, cafea, etc.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

flavonoide dietetice flavonoidele dietetice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039937 (s)