News Flash:

Sfaturi culinare pentru o digestie sanatoasa

9 Februarie 2013
1617 Vizualizari | 0 Comentarii

Problemele de digestie pot fi o adevarata bataie de cap. Cea mai mare parte a problemelor digestive este cauzata de alimentele nedigerate sau foarte greu digerate de catre organism. Cele mai frecvente consecite ale indigestiei sunt arsurile stomacale, costipatia, balonarea si culmineaza chiar cu cancerul tractului intestinal.
Pe langa toate aceste afectiuni, problemele digestive pot cauza stres, irascibilitate, dureri de cap, oboseala, probleme de concentrare. Sistemul digestiv este direct raspunzator de starea generala de sanatate. Daca acest sistem este afectat, pana si cea mai sanatoasa dieta poate cauza probleme serioase, din cauza ca nutrientii nu mai sunt asimilati corespunzator. Incapacitatea de a asimila calciu, de exemplu, poate duce la osteoporoza. Daca organismul nu dizolva corespunzator zaharul, depunerea lui pe tractul intenstinal poate genera candida.
Senzatii de disconfort sunt create si de asimilarea deficitara a substantelor de baza din toate alimentele: proteine, carbohidrati, grasimi, zaharuri.
 
Paradoxal, majoritatea problemelor digestive pot fi prevenite foarte usor, prin adoptarea unui stil de vioata cat mai sanatos. Prima recomandare este consumarea alimentelor crude. Orice proces gastronomic (fiert, prajit, copt, la microunde) distruge enzimele din alimente, la fel si procesul de pasteurizare - prin care sunt distruse bacteriile. Atunci cand mancam, pancreasul nostru produce 22 de tipuri de enzime digestive care raman in intestinul subtinre, nu in stomac. Atunci cand organismul nu primeste suficiente enzime prin alimente, el depinde de cele pe care le produce.   

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimentele nedigerate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1722 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021458 (s)