News Flash:

Semnele care anunta ciroza

11 Mai 2016
32713 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciroza este o afectiune cronica a ficatului, care consta in fibrozarea tesutului hepatic si in aparitia unor noduli. Este grava si are un prognostic rezervat. Alcoolul este una dintre cauzele cirozei. Ficatul are posibilitatea de a metaboliza doar 10-12 grame de alcool pur pe zi. Adica poate prelucra 20-25 mililitri de bauturi tari zilnic, sau 120-150 de mililitri de vin, sau 300-350 de mililitri de bere cu 4% alcool. Alcoolul in cantitate de peste 60-80 grame alcool pur pe zi, baut timp de 6-8 ani, duce la ciroza.

Si unele medicamente pot provoca hepatita si, apoi, ciroza. De exemplu: folosirea timp indelungat a izoniazidei in TBC, abuzul de vitamina A, medicamente impotriva tulbu­rarilor de ritm cardiac din clasa amiodarona, un purgativ din clasa oxifenisatina.
Tot la ciroza duc si virusurile hepatitei B si C, pe calea hepatitei cronice. Exista si hepatita autoimuna declansatoare de ciroza, cand apar anticorpi care ataca componente din celula hepatica.

4 tipuri de ciroza

Simptomele cirozei
Semnele de instalare a cirozei sunt discrete: ceva astenie, somnolenta, scade puterea de munca, apare o stare subfebrila de 37-37,8 grade, omul pierde in greutate. Pe piele apar mici puncte rosii, din care pleaca stelute vasculare, iar palmele in partea de jos devin mai rosii.

Tesutul fibrozat, cu acele cicatrici, creeaza un baraj in calea sangelui care vine de la intestinul gros si subtire prin vena porta. Sangele nu mai poate trece din tesutul fibros al ficatului, asa ca gaseste cai colaterale venoase si apar varicele pe esofag, umflarea venelor esofagiene. Semnul ca au scazut celulele functionale, iar cele existente au calitate slaba se traduce prin alterarea sintezei de proteine in ficat, asa ca albuminele incep sa scada, de la 3,5 ajungand la 1,5-2,5.

Amestecul miraculos care trateaza ciroza

Regimul dietetic in ciroza
La primul episod de ascita, adica la prima aparitie a lichidului in abdomen, un regim fara sare si un repaus prelungit sunt sufici­ente pentru elimina­rea apei din abdomen.

Alimentele au in general sare, asa ca bolnavul de ciroza trebuie sa nu mai presare sare in plus peste mancare. Bolnavul trebuie sa nu bea mai mult de 250 ml de lapte, iar cantitatea de carne sa fie doar de 100 g/zi, reparti­zata in doua-trei mese, iar pestele sa nu depaseasca nici el cantitatea de 140-160 g/zi. Bineinteles, alcoolul este total interzis.

Bolnavul trebuie sa evite prajelile, sa manance unt fara sare si fructe la discretie, sucuri naturale si multe vegetale, adica fasole verde, conopida, varza proaspata. Dar trebuie sa aiba grija ca scaderea in greutate sa nu fie mai mare de 500-600 g/zi.

Pacientul trebuie sa se cantareasca zilnic şi sa-si masoare si cantitatea de urina eliminata in 24 de ore. Bolnavul de ciroza trebuie sa faca o balanta a lichidelor. Adica, sa echilibreze cantitatea de lichide baute cu urina eliminata. Un tratament bine condus si un regim de viata incadrat in prescriptiile terapeutice asigura o supravietuire a bolnavului de ciroza.

Alimentul pe care il consumi zilnic si care duce la ciroza si diabet de tip 2

ciroza cauzele cirozei hepatita simptomele cirozei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030447 (s)