News Flash:

Semne care iti spun ca trebuie sa renunti la paine

2 Ianuarie 2017
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
Pierdere inexplicabila în greutate, carenta de fier si dureri abdominale sunt cateva dintre simptomele intolerantei la gluten, o proteina care se gaseste în boabele de grau, orz si secara si da consistenta painii, supelor si sosurilor.

Sensibilitatea la gluten cunoscuta si sub numele de celiachie este ereditara si necontagioasa si odata aparuta nu mai dispare niciodata.

Cele mai frecvente simptome ale intolerantei la gluten includ:
-         diareee cronica
-         pierde inexplicabila în greutate
-         balonare
-         dureri abdominale
-         deficienta de fier, acid folic sau vitamina B12

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicin, persoanele care au celiachie si nu evita glutenul au un risc crescut de limfom.

Cu intoleranta la gluten nu e de glumit!

Limfomul este o forma de cancer care afecteaza sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de aparare al organismului. Acesta este constituit dintr-o retea de mici canale, vasele limfatice, prin ­care circula anticorpii, celulele care distrug virusurile si bacteriile.

În cazul aparitiei limfomului, are loc o înmultire exagerata a limfocitelor (care alcatuiesc limfa), care se acumuleaza atat la nivelul ganglio­nilor, cat si la nivelul unor organe.

Permis si interzis in celiachie
Sunt permise urmatoarele alimente si cereale: hrisca, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, faina din nuci.

Urmatoarele ingrediente pot avea derivate de cereale interzise: sirop de orez brun, colorant caramel, dextrina derivata din porumb si grau, faina de cereale, malt sau aroma de malt, amidon alimentar modificat, arome naturale si artificiale, sos de soia.

sursa:doctorulzilei.ro


greutate dureri abdominale grau
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013470 (s)