News Flash:

Semintele de canepa, perfecte pentru sanatatea inimii

1 Februarie 2014
2082 Vizualizari | 0 Comentarii
canepa
O planta asemanatoare canabisului (marijuanei), canepa este folosita de secole in alimentatie, medicina si la fabricarea textilelor. In ciuda beneficiilor sale, canepa a fost interzisa in America de Nord inca din anii '30, atunci cand toate varietatile de canabis au fost declarate ilegale din cauza substantei halucinogene pe care o contineau – tetrahidrocanabinol (THC), noteaza adevarul.ro, care citeaza „Medical News Today“.   
Totusi, canepa care are un continut scazut de THC (0,3%) a fost legalizata in Uniunea Europeana iar piata de desfacere a acestei plante, care se foloseste in medicina, in fabricarea hartiei sau a materialelor textile, este estimata la 100-150 de milioane de euro anual.   
Cercetatorii au analizat cantitati din uleiul din seminte de canepa pentru a vedea ce calitati poate avea. Asa s-a descoperit ca unele din componentele ei sunt eficiente pentru pastrarea unei sanatati de fier. Printre elementele benefice ale canepei se numara sterolii, alcoolii alifatici si acizii linoleici.  
Uleiul din seminte de canepa, ajutor de nadejde pentru sanatatea inimii   Unul dintre acizii linoleici care se regasesc in uleiul de canepa este un acid gras Omega 3 pe care studiile l-au identificat drept un protector al sanatatii inimii.  
Sterolii sunt, de fapt, alcooli steroizi. Specialistii stiu ca sterolii sunt foarte folositori in scaderea colesterolului si ca un consum zilnic scade riscul de atac de cord.  
Alcoolii alifatici din uleiul de canepa scad si ei colesterolul si reduc agregarea plachetara, cea care se poate produce pe o placa de aterom si care favorizeaza constituirea cheagurilor ce pot astupa vasele de sange. Unul din acesti alcooli, mai precis „pitolul“, este asociat cu beneficii antioxidante si anticancer si se mai poate regasi si in alte alimente sanatoase cum ar fi spanacul, fasolea, legumele crude si sparanghelul.   
Un alt antioxidant din uleiul din seminte de canepa este tocoferolul, cunoscut pentru beneficiile sale impotriva bolilor degenerative, cum este ateroscleroza sau boala Alzheimer.  
Uleiul de canepa este cunoscut si pentru efectul pozitiv asupra bolilor dermatologice si metabolismului lipidic (procesul prin care acizii grasi sunt dezintegrati in organism). 
Semintele de canepa mai au si cantitati mari de vitamina A, C si E, de beta-caroten si sunt bogate in minerale, cum este fosforul, potasiul, magneziul, sulful si calciul. Ca aliment, semintele sunt hranitoare, continand un echilibru excelent de acizi grasi polisaturati. Specialistii spun chiar ca au un gust extraordinar. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

planta canepa alimentatie canabis
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1474 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011854 (s)