News Flash:

Se apropie vremea caiselor! La ce sunt bune!

27 Mai 2014
1416 Vizualizari | 0 Comentarii
caise
Bogate in betacaroten, vitaminele B3, C si E, in fibre si zaharuri simple, dar si in oligoelemente precum: magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom ori cobalt, caisele furnizeaza energie organismului si regleaza procesele care sustin ritmul somn-veghe, ce sunt perturbate de multe ori de stresul cotidian.
Hipertensivii, mai ales cei care au probleme pe fondul sensibilitatii la sodiu, ar trebui sa consume in mod regulat caise.
Datorita nutrientilor pe care ii contin, aceste fructe sunt benefice pentru sanatatea inimii. Betacarotenul si licopenul protejeaza colesterolul LDL de oxidare, iar astfel, pot fi prevenite anumite boli de inima.

Caisa, un foarte bun ingredient pentru frumusete
 
Datorita continutului de licopen, caisele previn si cancerul de prostata. contin si licopen. Spre exemplu, barbatii care consuma alimente bogate in licopen si ceai verde prezinta un risc scazut de a dezvolta cancer de prostata. Potrivit unui studiu comparativ, barbatii care au o dieta bogata in fructe si legume bogate in licopen – rosii, caise, grepfrut roz, pepene rosu, papaya si guava au un risc cu  82%  mai mic de cancer de prostata fata de cei care nu au aceste obiceiuri alimentare. (sursa: doctorulzilei.ro)

Beneficiile caiselor pentru sanatate 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

betacaroten fibre zaharuri simple oligoelemente magneziu potasiu fier
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1818 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047165 (s)