News Flash:

Scurt istoric al acupuncturii

19 Iunie 2012
1940 Vizualizari | 0 Comentarii

Acupunctura, așa cum am afirmat și la începutul articolului, este o specialitate medicală care face parte din domeniul medicinei tradiționale chineze. Acupunctura se studiază în universități de medicină din toată lumea, precum și în centre naționale de specialitate. Izvoarele istorice o datează în urmă cu cca 3500 ani, fiind folosită cu eficiență terapeutică și perfecționată în China. Studiul acupuncturii are la bază lucrarea străveche “Nei Jing Su Wen”, scrisă între anii 1000 și 400 i.e.n.
În Europa, acupunctura a ajuns pentru prima oară în Franța, în timpul lui Ludovic al XIV-lea. Primul tratat este opera unui călugar iezuit francez. Prima școală de acupunctură a apărut tot în Franța, sub îndrumarea de pionierat a diplomatului francez G. Soulier de Morant, iar lucrarea sa “L’Acupuncture Chinoise”, publicată în 1939, este și astăzi o carte de referință în studiul acupuncturii.
În Statele Unite, acupunctura era practic necunoscută până în anii ’70. Atunci, președintele Nixon, aflat în vizită în China, a suferit o criza de apendicită acută care a impus intervenția chirurgicală de urgență. Spre marea mirare a președintelui american și a întregii delegații americane, medicii chinezi au realizat o anestezie perfectă, folosind doar ace de acupunctură.  Acest eveniment a avut un impact deosebit, atât în mediile de presă, cât și în politicile de sănătate americane, care, începând din acel moment, au promovat acupunctura ca pe o știință terapeutică.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

izvoarele istorice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022979 (s)