News Flash:

Scapa de raceala cu Revigrip!

14 Februarie 2017
470 Vizualizari | 0 Comentarii
Revigrip Sinus
Revigrip Sinus este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara-moderata (de exemplu cefalee, dureri in gat, dureri sinusale), al starilor febrile, congestiei mucoasei nazale si hipersecretiei nazale.
Revigrip Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate
Paracetamol/clorhidrat de pseudoefedrina
Revigrip Sinus este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara-moderata (de exemplu cefalee, dureri in gat, dureri sinusale), al starilor febrile, congestiei mucoasei nazale si hipersecretiei nazale.
Nu utilizati Revigrip Sinus:
- daca sunteti alergic la paracetamol si pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca aveti insuficienta hepatica sau insuficienta renala;
- daca prezentati insuficienta cardiaca decompensata severa;
- daca aveti tensiune arteriala mare sau afectiuni coronariene severe;
- daca utilizati un medicament antidepresiv care contine inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO)
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Revigrip Sinus, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Pentru a evita riscul unui supradozaj, se recomanda a nu se asocia cu alte preparate care contin paracetamol. 
Afectiunile hepatice existente cresc riscul afectarii hepatice datorate paracetamolului.
Se recomanda prudenta in cazul administrarii paracetamolului la pacientii cu boli hepatice severe. Se recomanda evitarea consumului de bauturi alcoolice in timpul tratamentului. Riscul supradozajului este mai mare la pacientii cu ciroza hepatica nonalcoolica. In eventualitatea unui supradozaj, se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului chiar daca este asimptomatic, din cauza riscului intarziat de afectare hepatica
severa. Se impun precautii in caz de insuficienta renala severa (in cazul tratamentului de lunga durata cu doze mari, vezi pct. 4.2). Se recomanda monitorizarea functiilor hepatice in tratamentul de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente. Pacientii trebuie sa solicite sfatul medicului daca durerile de cap devin persistente. De asemenea, pacientii trebuie sa solicite sfatul medicului daca sufera de artrite moderate si necesita tratament zilnic cu analgezice.
Se impune precautie daca aveti hipertiroidie, hipertensiune usoara pana la moderata, diabet zaharat, boli de inima, hipertensiune intraoculara, hipertrofie de prostata sau sensibilitate la anumite substante, de exemplu fenilefrina si efedrina (substante simpatomimetice).
Utilizarea la varstnici
Pacientii varstnici pot fi deosebit de sensibili la pseudoefedrina si pot avea insomnii sau halucinatii. Sportivi
Sportivii de performanta trebuie avertizati ca substanta activa pseudoefedrina poate determina pozitivarea testelor antidoping.
Revigrip Sinus impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Nu se recomanda asocierea cu alte medicamente care contin paracetamol.
Efectele altor medicamente asupra paracetamolului
Administrarea in asociere a paracetamolului cu medicamente inductoare ale unor sisteme enzimatice hepatice, de exemplu anumite hipnotice si medicamente antiepileptice (printre altele glutetimida, fenobarbital, fenitoina, carbamazepina) si cu rifampicina, poate determina tulburari hepatice. Consumul cronic de alcool etilic creste riscul afectarii hepatice in cazul administrarii de doze mari sau a tratamentului prelungit cu paracetamol.
In cazul administrarii in asociere cu medicamente care conduc la incetinirea evacuarii gastrice, de exemplu propantelina, absorbtia poate fi incetinita si debutul efectului paracetamolului poate fi intarziat. Colestiramina scade absorbtia paracetamolului, daca se administreaza in prima ora de la ingestia de paracetamol. Absorbtia paracetamolului este accelerata de metoclopramida si domperidona. Administrarea in asociere pe termen lung a paracetamolui cu AINS (in principal acid acetilsalicilic) in doza mare creste riscul de aparitie a nefropatiei analgezice si a altor reactii adverse la nivel renal. Asocierea paracetamolui cu salicilati trebuie administrata pe termen scurt; diflunisalul creste cu 50% concentratia plasmatica a paracetamolului si creste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia. 
Contraceptivele orale pot creste clearance-ul paracetamolului. De aceea, in timpul tratamentului trebuie utilizata o metoda contraceptiva eficace si sigura.
In cazul administrarii in asociere a paracetamolului cu zidovudina a fost raportata o crestere a riscului de aparitie a neutropeniei si hepatotoxicitatii. Prin urmare, acest medicament trebuie administrat in asociere cu zidovudina numai dupa o evaluare atenta a raportului risc/beneficiu. Probenecidul determina o scadere de aproximativ doua ori a clearance-ului paracetamolului prin inhibarea conjugarii acestuia cu acidul glucuronic. Trebuie avuta in vedere scaderea dozei de paracetamol in cazul tratamentului in asociere cu probenecid.
Efectele paracetamolului asupra altor medicamente
In cazul administrarii cronice in asociere a warfarinei sau derivatilor cumarinici cu paracetamol in doze mari (peste 2 g pe zi), a fost raportata o crestere a efectului anticoagulant, cu manifestari hemoragice. Prin urmare, este de preferat sa se monitorizeze timpul de protrombina. Acest lucru nu este necesar in cazul tratamentului ocazional sau celui cronic cu doze mici de paracetamol. In cazul administrarii in asociere a paracetamolului cu lamotrigina, s-a raportat reducerea eficacitatii lamotriginei, datorita cresterii clearance-ului sau hepatic.
Cand se administreaza paracetamol in asociere cu cloramfenicol, poate aparea o incetinire a excretiei acestuia, asociata cu cresterea toxicitatii.
Interferente cu testele serologice
Pot sa apara valori fals scazute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o crestere falsa a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.
Cresterea timpului de protrombina si a valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei si transaminazelor serice evidentiaza afectarea toxica hepatica.
In cazul administrarii concomitente, pseudoefedrina poate intensifica/creste efectele:
- salbutamol; acest lucru poate determina batai neregulate sau rapide ale inimii. Totusi, aceasta crestere a efectului salbutamolului nu va impiedica sa utilizati un salbutamol cu administrare inhalatorie (un medicament care contine un bronhodilatator de tip stimulent adrenergic, sub forma de aerosoli, la doza prescrisa);
- antidepresive, inclusiv inhibitori MAO;
- alte medicamente care contin fenilefrina si efedrina sau alte substante simpatomimetice, cum sunt cele continute de decongestionantele nazale (de exemplu, picaturi nazale).
In cazul administrarii concomitente, pseudoefedrina poate reduce efectele:
- medicamentelor antihipertensive cum sunt: guanetidina, metildopa, beta blocante.
Revigrip Sinus impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Consumul cronic de alcool etilic creste riscul afectarii hepatice in cazul administrarii de doze mari sau a tratamentului prelungit cu paracetamol.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Datele provenite din utilizarea paracetamolului la femeile gravide sunt limitate.
Studiile la om si la animale nu au identificat niciun risc asupra sarcinii sau dezvoltarii embriofetale. Studiile epidemiologice din timpul sarcinii nu au aratat aparitia efectelor teratogene si fetotoxice datorate paracetamolului in dozele recomandate.
Ca masura de precautie, este de preferat sa se evite utilizarea paracetamolului in timpul sarcinii. Oricum, ca si pentru alte medicamente, se recomanda prudenta in administrarea paracetamolului in primul trimestru de sarcina.
Alaptarea
La om, paracetamolul se excreta in lapte, dar la doze terapeutice nu este de asteptat aparitia de efecte la nounascuti/sugari alaptati.
Fertilitatea
Studiile de toxicitate nonclinica au evidentiat efecte toxice asupra functiei de reproducere. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicamentul se administreaza pe cale orala.
Adulti (inclusiv varstnici) si adolescenti peste 12 ani:
Doza recomandata este de 2 comprimate filmate Revigrip Sinus de maxim 3 ori pe zi, la nevoie, pentru ameliorarea simptomelor. Intervalul minim intre administrari este de 4 ore.
Nu se vor administra mai mult de 3 doze in 24 de ore.
Daca utilizati mai mult Revigrip Sinus decat trebuie
Daca ati luat mai mult paracetamol decat v-a fost recomantat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Ingestia unei doze mai mari decat doza recomandata poate provoca greata, varsaturi si o lipsa a poftei de mancare. Depasirea dozei maxime zilnice, chiar si o singura data, poate cauza afectarea ficatului. Solicitati imediat sfatul medicului. In astfel de cazuri nu apare starea de pierdere a cunostintei.
Afectarea ficatului poate deveni ireversibila in cazul intarzierii interventiei asistentei medicale.
Daca uitati sa utilizati Revigrip Sinus
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce va aduceti aminte, cu exceptia cazului in care se apropie timpul pentru doza urmatoare. In acest caz, nu mai luati doza uitata si luati urmatoarea doza conform schemei de tratament.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane)
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane)
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane)
Urmatoarele reactii adverse pot sa apara dupa utilizarea de paracetamol:
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane)
Reactii alergice cum sunt eruptiile trecatoare pe piele, urticarie (pete rosii pe piele) si febra.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane)
Anumite tulburari ale sangelui (anemie hemolitica si hematom inexplicabil (purpura trombocitopenica));
Tratamentul pe termen lung poate provoca rar tulburari foarte grave de sange, cu febra brusca, dureri severe in gat si ulceratii la nivelul gurii (agranulocitoza).
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane)
Dupa un tratament pe termen lung si dupa utilizarea unor doze mari pot aparea inflamatii ale rinichilor (nefrita).
Administrarea zilnica in doze unice de 7,5 grame de paracetamol pe zi, sau utilizarea pe termen lung a 3-4 grame de paracetamol pe zi, poate provoca leziuni la nivelul ficatului.
Posibile reactii adverse la pseudoefedrina:
Acestea sunt reactii adverse grave si este posibil sa aveti nevoie de asistenta medicala de urgenta. Adresativa medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse:
- insomnie, rareori halucinatii si alte tipuri de stimulare ale sistemului nervos central;
- efecte cardiace (de exemplu, batai rapide ale inimii).
- cresteri ale tensiunii arteriale chiar si in caz de hipertensiune arteriala controlata prin tratament - efecte la nivelul pielii (de exemplu eruptie pe piele, urticarie, mancarime).
- retentie de urina, in special la pacientii cu hipertrofie de prostata.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

revigrip sinus sarcina alaptarea fertilitatea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1521 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015459 (s)