News Flash:

Scapa de helicobacter pylori cu turmeric!

5 Februarie 2017
3634 Vizualizari | 0 Comentarii
Curcuma este un condiment extras din radacina plantei Curcuma Longa (denumita si turmeric), care se cultiva in India si Asia de Sud Est de mai bine de 4000 de ani. Dupa ce sunt uscati si macinati, rizomii se transforma intr-o pudra de culoare galben-portocalie usor picanta, ce condimenteaza si coloreaza in acelasi timp. In India se consuma 1,5 - 2 g de curcuma zilnic in diverse feluri de mancare. 

Turmericul este perfect pentru diminuarea proce­selor inflamatorii in stomac si intestine produse de bacterie si prevenirea ulceratiei sau aparitia cance­rului. Se prepara un decoct din 500 ml apa de izvor, 7 cuisoare, o lingurita de pelin si 10 floricele de vetrice. Plantele se pun intr-un vas cu apa rece, se aduc pana la fierbere, se lasa sa fiarba acoperite pe foc mic 5-7 minute si se infuzeaza pana la racire. Dupa strecurare, decoctul obtinut se mai pune pe foc cu o lingura de pul­bere de turmeric, se lasa sa atinga, amestecat periodic, o tem­peratura de 90 de grade, si se ra­ceste. Se beau cate 100 ml, cu 30 de minute inainte de masa, de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile. Se repeta dupa o pauza de 14 zile.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

curcuma condiment curcuma longa stomac intestine bacterie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013896 (s)