News Flash:

Savantii au descoperit o noua diferenta intre barbatii si femei: creierul feminin are un flux sanguin mai ridicat. Care sunt urmarile

11 August 2017
294 Vizualizari | 0 Comentarii
O echipa de la Amen Clinics din California a analizat 46.034 de scanari obtinute cu ajutorul tomografiei SPECT (single-photon emission computed tomography), pentru a observa fluxul de sange din creier, ajungand la concluzia ca, per total, in creierul femeilor curge mai mult sange. Acest lucru nu inseamna ca femeile sunt mai inteligente, ci poate insemna descoperirea unor factori esentiali care duc la boli precum Alzheimer si Parkinson, scrie descopera.ro, care citeaza Science Alert.
Daniel Amen, conducatorul acestui proiect, a precizat ca „este un studiu foarte important pentru a ajuta la intelegerea diferentelor creierului in functie de gen”. Acesta mai adauga si ca „diferentele cuantificabile pe care le-am identificat sunt importante pentru intelegerea riscului aparitiei bolilor precum Alzheimer in functie de sex”. Studiul a inclus 119 voluntari sanatosi si 26.683 de pacienti. Aceste scanari au fost obtinute atat in perioada de repaus, cat si atunci cand persoanele se concentrau pe o anumita sarcina.
Zonele unde creierul femeilor era mai activ in termeni de flux sanguin a fost cortexul prefrontal, care ajuta la controlarea impulsurilor si la mentinerea concentrarii. Alte zone mai active au fost partile limbice ale creierului, care sunt responsabile pentru dispozitie si anxietate. Cercetatorii sugereaza ca acest studiu poate explica de ce femeile sunt mai empatice si mai intuitive si, de asemenea, de ce exista risc mai ridicat pentru aparitia anxietatii.
Astfel, femeile sunt mai predispuse la aparitia anxietatii si depresiei, in timp ce barbatii sunt predispusi la tulburarea hiperchinetica cu deficit de atentie. Desi per total, fluxul de sange in creierul femeilor este mai mare, barbatii au un flux mai mare de sange in alte zone din creier, precum centrii vizuali si de coordonare ai creierului.
Aceste variatii ne pot ajuta sa intelegem de ce exista diferente in ceea ce priveste aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson la femei si la barbati. Oamenii de stiinta nu cunosc cu exactitate de ce exista aceasta activitate mai mare sau de ce exista aceste variatii, dar este posibil ca motivele sa fie multiple si sa difere in functie de zona creierului discutata.

tomografiei spect creierul femeilor sange inteligente alzheimer
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017854 (s)