News Flash:

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean, o alegere inspirata pentru zilele de post

6 Decembrie 2016
2296 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean
Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean se prepara rapid din sfecla, hrean, otet, sare, zahar pudra, piper.
Ingrediente:
6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari
2 radacini de hrean
2 linguri cu otet de mere
sare
1 lingurita cu zahar pudra
piper macinat
Spalati sfeclele cu perie moale, puneti-le sa fiarba cu apa cat sa le acopere plus o cana.
Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit. Cand furculita patrunde usor in leguma, scurgeti apa si lasati sa se raceasca 10-15 min, dupa care curatati de coaja subtire dle deasupra si treceti sfeclele pe razatoare.
Strangeti in castron adanc, sarati dupa dorinta.
Curatati hreanul de coaja de deasupra, treceti pe razatoarea mica, strangeti in castron pieste sfecla. Amestecati omogen.
Faceti un sos din otet indoit cu apa, zahar si piper macinat (zaharul si piperul pot lipsi)), turnati peste sfecla, amestecati omogen, presarati cu pulbere din seminte dle in (hrana vie).
Servitii salata langa chiftele de legume, tocanite de cartofi sau de ciuperci, cartofi priajiti.
sursa: restaurantedelux.ro

hrean
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1608 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025936 (s)