News Flash:

Salata de alge marine, un preparat cu numeroase beneficii pentru sanatatea ta

5 Iulie 2014
2209 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata de alge marine
Algele marine sunt unele dintre cele mai vechi organisme de pe Terra. Cele comestibile contin numeroase minerale si oligoelemente care sunt cu usurinta asimilate de organism, astfel incat contribuie cu succes la obtinerea necesarului de substante nutritive.
Algele marine se impart in sapte categorii: kombu, nori, wakame, arame, dulse, hiziki si laver. De asemenea, aceste "legume ale marii", cum au mai fost denumite, se deosebesc si in functie de culoare: verzi, brune si rosii.
Japonezii consuma de peste 10 000 de ani alge marine sub forma diverselor preparate, de la salate pana la supe si sushi. Ei le-au descoperit beneficiile, de care te poti bucura si tu, avand in vedere faptul ca acestea contin elemente precum iod, magneziu, potasiu, fier, calciu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, cobalt, siliciu. De asemenea, algele marine sunt bogate in vitaminele A, B, C, D,E, F,K, PP, in clorofila, in fibre si in substante cu proprietati antibiotice si antiinflamatoare.

Secretul care previne ingrasarea
 
Cum se prepara salata de alge marine
Timp de asteptare: 90 minute
Timp de pregatire: 10 minute
Timp total: 100 minute
Dificultatea retetei: scazuta 
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara salata de alge marine sunt urmatoarele:
-100 de grame de alge marine deshidratate (pot fi achizitionate de la magazinele naturiste);
-30 mililitri de ulei de susan;
-30 mililitri de sos de soia;
-30 mililitri de otet de orez sau de otet balsamic;
-10 grame de seminte de susan;
-15 grame de zahar brun;
-doi-trei catei de usturoi pisati sau o ceapa de marime medie, tocata marunt.

Mananca alge, iti dau energie si te mentin in forma maxima!
 
Pentru a prepara aceasta salata, trebuie sa urmezi cativa pasi:
In primul rand, trebuie sa rehidratezi algele marine. Pentru aceasta, pune-le intr-un bol cu apa rece si lasa-le deoparte minimum 30 de minute. Cand timpul a trecut, pune algele intr-o strecuratoare si clateste-le in cateva ape, pentru a te asigura ca scapi de orice reziduu, apoi stoarce-le, pentru a scapa de excesul de apa. Dupa aceea, poti taia algele la dimensiunea dorita, avand in vedere faptul ca ele au forma unor taitei lati, ori le poti lasa la lungimea initiala. Peste ele, adauga otetul, sosul de soia, uleiul si semintele de susan, iar la final, usturoiul pisat sau ceapa tocata. Pune-le la rece vreme de o ora, pentru ca algele sa capete savoarea ingredientelor. Consuma salata ca atare sau in combinatie cu o portie sanatoasa de peste gras, cum ar fi somonul, tonul sau codul. (sursa: divahair.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

algele marine comestibile minerale oligoelemente substante nutritive
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1785 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051162 (s)