News Flash:

Sa faci mamaliga pare simplu, dar iata ce greseala fac multe gospodine

23 August 2019
550 Vizualizari | 0 Comentarii
mamaliga la cuptor

Un aliment tradiţional cum e mămăliga a fost de multe ori subiect de cercetare al specialiştilor, fără a i se putea găsi o contraindicaţie. Fierturile de porumb au fost apreciate încă din vremea lui Columb, dar, ulterior, au ajuns să fie considerate hrana săracilor.

Studiile recente au scos în evidenţă faptul că media de viaţă a triburilor amerindiene care se hrăneau cu porumb crud sau fiert era mult mai mare decît a altor comunităţi învecinate, cărora le lipsea din dietă acest aliment.

Ingrediente necesare pentru mămăliga tradițională:
4 căni de apă (dacă vreți să fie tare) sau 5 căni de apă (pentru mămăligă moale)
1 cană de mălai
1 linguriță de sare
1 bucățică mică de unt
1/2 de cană de parmezan ras și o linguriță în plus pentru garnitură  

Pune apa la fiert, adăugând lingurița de sare. Când începe să fiarbă apa, adaugă mălaiul puțin câte puțin și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Este important să nu adaugi mălaiul deodată, pentru că se vor forma cocoloașe. Continuă să amesteci mălaiul până începe să se îngroașe, în jur de 5 minute.
Dă focul mai încet și continuă să amesteci în mod constant (din 5 în 5 minute sau mai des), în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Timpul de fierbere recomandat este de aproximativ 20-30 de minute. Mălaiul trebuie să fie gătit suficient de bine ca să se simtă aroma dulce a porumbului și să nu ai probleme cu digestia.

După ce ai fiert mălaiul suficient, oprește focul și adaugă în mămăligă bucata de unt. Amestecă până când untul se topește parțial și apoi adaugă o jumătate de cană de parmezan. Amestecă bine până ce brânza și untul se topesc. Acoperă mămăliga și las-o să stea 5 minute până se îngroașă. Transferă apoi amestecul într-un vas de servire sau pe un tocător de lemn și adaugă restul de parmezan ras peste mămăligă, ca garnitură. Tot ce mai trebuie să faci este s-o savurezi din plin! Poți folosi mămăliga ca fel principal sau ca garnitură pentru un alt preparat, pentru că mămăliga este o alternativă sănătoasă la pâine. Aceasta este una dintre cele mai bune rețete de mămăligă pe care le-am încercat până acum, dar dacă vreți și alte rețete gustoase, vă recomand să încercați mămăliga în straturi sau delicioasa rețetă de mămăligă la cuptor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028398 (s)