News Flash:

S-a încheiat turismul stomatologic?

14 Octombrie 2011
2966 Vizualizari | 1 Comentarii
prof univ dr Norina Forna
Turismul stomatologic poate fi o oportunitate atât pentru medicul stomatolog, cât si pentru pacientul cuprobleme dentare, care-si propune la un pret scazut rezolvarea în scurt timp a tratamentelor implanto-protetice, la standardele cele mai ridicate. Putem mentiona faptul ca, în Iasi, aceasta oportunitate din domeniul medicinei dentare nu are amploarea cunoscuta, în comparatie cu cea din Capitala sau din vestul tarii.

Sursa principala a acestui subiect este reprezentata de pacientii români care lucreaza în strainatate sau de pacientii straini, care, datorita exigentelor impuse acolo, obliga medicul stomatolog sa asigure asistenta medicala necesara în scurt timp si  raportata la standarde europene.

Pentru a satisface doleantele pacientilor, cabinetele si clinicile de medicina dentara trebuie sa faca fata prin personalul angajat, prin competentele obtinute si prin dotarea necesara efectuarii unor tratamente corecte si complete. La ora actuala, specializarile din România care sunt cunoscute si care asigura un succes al tratamentului stabilit sunt: protetica dentara, endodontia, parodontologia, chirurgia dento-alveolara, chirurgia oro-maxilo-faciala, ortodontia si ortopedia dento-faciala, precum si competenta în implantologie. Pregatirea acestui personal se coteaza pe aceste nivele de specializari.

În general, site-urile acestor cabinete si clinici trebuie urmarite si selectate pentru a avea o certitudine a succesului fiecarui caz. Profesionalismul cazurilor rezolvate presupune un antrenament de lunga durata, bazat pe o etapizare riguroasa a planului de tratament, în timpul scurt impus de sosirea si plecarea acestor pacienti. Succesul tratamentelor trebuie obtinut pe termen lung, iar responsabilitatea din partea medicului stomatolog este foarte mare, datorita faptului ca o evaluare a prognosticului trebuie sa se faca luându-se în considerare imposibilitatea pacientului respectiv de a-si permite tratamente în cabinete din strainatate. Orice esec medical poate fi amendat, personalul medical purtând ulterior stigmatul unor esecuri, iar pacientul poate fi o victima a tratamentelor executate.

Un sfat util pentru pacienti: atentie cui va adresati, unde va adresati si cum va manageriati timpul pentru rezolvarea acestor probleme. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turismul stomatologic medicul stomatolog probleme dentare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Derex  | #213
Wait, I cannot fathom it being so striaghtofrawrd.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1512 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022547 (s)