News Flash:

Roscovele - pastaile miraculoase

5 Octombrie 2016
1924 Vizualizari | 0 Comentarii
Înrudite cu fasolea, roscovele erau folosite mai demult preponderent pentru hrana animalelor, dar au devenit, între timp, un aliment pretuit în multe diete, datorita continutului bogat în proteine vegetale si fibre insolubile, capacitatii lor de a îmbunatati digestia, calitatii de a fi un aliment non-alergenic.

Pudra obtinuta din roscove este un îndulcitor natural foarte sanatos, datorita indicelui glicemic foarte mic (15) si capacitatii sale de a regla nivelul de glucoza din sange. Pastaile, spre exemplu, contin cca. 55 % glucide, 10 % proteine, dar si lipide, saponine, minerale, substante tanoide, lectine, substante minerale dar si acid ferulic, acid benzoic, acid formic, acid capronic, acid izobutiric, în timp ce semintele sunt apreciate pentru continutul de celuloza, hemiceluloza, mucilagii, dar si de lipide, proteine si substante minerale aminoacizi, steroli, acizi grasi, salicilati, carubin si nu numai", explica, pentru Adevarul, Elena Badea fitoterapeut.

De ce e foarte sanatoasa pudra de roscove 

Virtuti terapeutice multiple
Roscovele au efecte antialergice, antiseptice si antibacteriene, cu efect demonstrat inclusiv împotriva microorganismelor foarte periculoase, motiv pentru care sunt considerate, pe buna dreptate, un medicament natural. "Consumul de roscove duce la inhibarea dezvoltarii bacteriilor intestinale patogene (mai ales E.coli) si restabilesc un peristaltism normal, prin continutul de tanin, acid galic si pectin. Taninii din roscove contin acid galic, care este nu doar o substanta antibacteriana, ci si un un excelent antialergic si analgezic. De asemenea, trebuie amintit efectul antioxidant datorat continutului crescut de lignin si polifenoli", mai spune Elena Badea.

Roscovele nu contin grasimi saturate si nici colesterol
Roscocvele sunt alimente alcaline, care tin pe loc aciditatea gastrica. Sunt excelente în boala refluxului gastro-esofagian, datorita continutului de pectine care opresc manifestarile specifice. "Nu contin gluten si nici lactoza si, în plus, îmbunatatesc digestia. O singura lingura de pudra de roscove contine 3,2 grame de fibre alimentare, ceea ce reprezinta 13% din necesarul nostru zilnic", mai spune fitoterapeutul. Tocmai datorita acestui continut bogat de fibre insolubile, roscovele au capacitatea de a îmbunatati tranzitul intestinal si de a reduce în mod natural nivelul colesterolului. Roscovele si-au dovedit de asemenea eficienta în tratarea diareei la copii si adulti si în vindecarea tusei productive.

Planta pe care orice femeie ar trebui sa o consume 

Un îndulcitor dietetic
Roscovele se consuma ca atare, dar si sub forma de pudra, pulberea obtinându-se din macinarea pastailor întregi. În aceasta forma poate înlocui cu succes zaharul la prepararea înghetatei, ciocolatei si cremelor obtinute acasa, fiind ideala pentru deserturile dietetic. "Roscovele nu contin cofeina, pudra de roscove fiind un substitut al cafelei pentru cei care sufera de hipertensiune arteriala", mai spune Elena Badea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

roscovele proteine vegetale fibre insolubile aliment non-alergenic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014564 (s)