News Flash:

Riscurile recongelarii inghetatei care s-a topit

23 Iulie 2019
260 Vizualizari | 0 Comentarii

Deserturile pot fi un real pericol pentru sanatatea noastra. Si nu ne referim aici la riscurile pe termen lung si la boli precum diabet sau obezitate, ci la cele problemele care pot sa apara rapid, la scurt timp de la consum. Ca de exemplu, o toxiinfectie alimentara. Riscul este foarte mare sa te alegi cu asa ceva vara, in urma consumului de inghetata care a fost topita si recongelata. Avertismentul a fost lansat de Amreen Bashir, lector in stiintele biomedicale la Universitatea Aston din Marea Britanie. Aceasta explica modul in care puteti reduce riscul de a va imbolnavi din cauza inghetatei sau a fructelor. Se poate sa va luati toate masurile de precautie atunci cand vine vorba de carne sau alte alimente, dar intoxicatia poate surveni in urma unor obiceiuri atat de banale incat n-o sa va vina sa credeti!

In timpul verii, multi oameni isi pregatesc masa afara, iar riscurile in acest mediu sunt mai mari - lipsesc blaturile sterilizate si poate nici mainile nu vi le mai spalati la fel de des ca atunci cand ati pregati mancarea in bucatarie si chiuveta ar fi la cativa pasi. Se estimeaza ca anual un milion de persoane sunt afectate de maladii provocate de alimente contaminate cu bacterii doar in Marea Britanie. Majoritatea alimentelor care provoaca toxiinfectii alimentare pot fi contaminate cu bacterii ca: Campylobacter, Salmonella, E. coli si Listeria, toate care se dezvolta in temperaturile mai calde ale verii.

Pericolul inghetatei. In afara de riscurile bine cunoscute ale diabetului zaharat si obezitatii, inghetata are cu adevarat potentialul de a va face foarte bolnavi. In 2015, cinci persoane au fost spitalizate si trei au murit dupa ce au consumat inghetata care a fost contaminata de Listeria in Topeka, Kansas. Astfel de cazuri sunt totusi rare si nu au fost produse din vina consumatorilor. Inghetata poate constitui un pericol si dupa cumparare daca s-a topit si apoi a fost recongelata. Acest lucru se intampla de multe ori atunci cand este luata de la congelator, lasata sa se dezghete ca mai apoi sa fie pusa iar la inghetat. Inghetata se topeste destul de repede la temperatura camerei, iar lichidul, zaharul, si cutia, adesea din plastic, creeaza "locuinta" perfecta pentru bacterii ca Listeria, iar atunci cand introduceti inghetata la congelator nu faceti decat sa ajutati bacteriile sa se stabilizeze mai bine. Odata topita, inghetata trebuie aruncata! In plus, nu utilizati niciodata o lingurita murdara sau folosita! Nu faceti decat sa invitati microbii si bateriile in inghetata dvs.!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

riscuri toxiinfectii alimentare salmonella listeria campylobacter
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022677 (s)