News Flash:

Reteta zilei: Cum sa prepari usor morcovi murati

3 Septembrie 2014
2941 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente principale: 
morcovi, usturoi, chimen, sare
Ingrediente
1 kg morcovi tineri si subtirei
10-12 catei de usturoi
4-5 lingurite cu seminte de chimen
3-4 foi de dafin
10-12 boabe de piper
sare neiodata (1 lingura la 1 l de apa)
marar (optional)
 
Mod de preparare
1. Pune apa la fiert cu sarea. Spala si curata morcovii, apoi taie-i in bucati potrivite.
2. Asaza-i in borcenele pregatite (spalate si uscate), alternand printre ei catei de usturoi, frunze de dafin si, dupa gust, crenugute de marar.
3. Toarna deasupra apa infierbantata, inchide ermetic si pune borcanele intr-o cratita cu gura mai larga, pe fundul careia ai asezat o carpa de bumbac sau cateva ziare.
4. Toarna apa in cratita cat sa acoperi ¾ din borcane si lasa sa dea 3-4 clocote.
5. Stinge focul, scoate borcanele cu morcovi murati si intoarce-le cu capacul in jos, lasandu-le sa se raceasca. Sa aveti pofta la muraturi!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

morcovi murati sare muraturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2786 (s) | 23 queries | Mysql time :0.052519 (s)