News Flash:

Reteta ideala pentru pranzul de maine: Chiftele cu zacusca de vinete si ardei

24 August 2015
1573 Vizualizari | 0 Comentarii
Despre aceasta reteta de chiftele cu zacusca de vinete si ardei se poate spune cu usurinta ca este una de sezon, avand in vedere ingredientele folosite. Multe aromate si gusturi imbinate cu succes intr-o singura farfurie.
Pentru chiftele
400 g carne tocata
1 ceapa
1 felie de paine
patrunjel verde
sare
piper
Pentru zacusca
2 vinete
1 ceapa
3-4 ardei grasi
3 linguri de ulei
2 linguri de bulion
1 foaie de dafin
sare
Se coc ardeii si vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs. Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei pana incepe sa-si schimbe culoarea. Se adauga vinetele si ardeii tocati si se calesc in continuare 5-7 minute. Se adauga bulionul, foaia de dafin, sare si piper, dupa gust, si se mai fierb inca 4-5 minute, apoi se ia de pe foc. Intre timp, se prepara chiftelele, amestecand carnea tocata cu ceapa taiata marunt, felia de paine inmuiata in apa si stoarsa, patrunjelul tocat fin, sare si piper, dupa gust. Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftele rotunde, care se prajesc in ulei bine incins, pe toate partile. Se servesc chiftelele garnisite cu zacusca.

Cum sa prepari cele mai sanatoase conserve pentru iarna
 
sursa: clickpoftabuna.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta pentru chiftele pentru zacusca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1722 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041542 (s)