News Flash:

Reteta delicioasa de fursecuri pentru lactatie

22 August 2016
945 Vizualizari | 0 Comentarii
Mamicile care doresc sa alapteze cat mai mult copiii apeleaza la tot felul de trucuri pentru a avea suficient lapte matern pentru bebelusi.
Unul dintre aceste trucuri sunt prajiturelele pentru lactatie. Cand le prepari asigura-te ca ai ingrediente proaspete, organice, de pe piata locala. Daca ai nascut, poti incerca si varianta "cruda", intrucat drojdia contribuie la sporirea lactatiei.

Daca esti gravida NU consuma niciodata aluat crud. Riscul unei infectii bacteriene din pricina oualor crude este destul de mare.

Mama dupa 30 de ani

Pentru a prepara prajiturelele pentru lactatie ai nevoie de:
- o ceasca de faina integrala
- o jumatate de ceasca de unt organic, sau ulei de cocos virgin
- ¾ de ceasca cu zahar brun (poate fi si jumatate de ceasca)
- 2 linguri de seminte de in
- 1 ou
- 2-3 linguri de apa (depinde cat de moi vrei sa fie prajiturelele)
- 1 lingura de extract de vanilie (optional)
- 1 lingurita de scortisoara (optional)
-1-2 linguri de drojdie de bere
- ½ lingurite de sare (preferabil de Himalaya)
- 1 ceasca si jumatate de ovaz organic
- ½ ceasca de ingrediente suplimentare (optional, dupa preferinte: banane, caise uscate, cocos, stafide, nici, migdale, prune uscate etc.)

ATENTIE! NU inlocui drojdia de bere cu alte substituente. Ea este ingredientul principal al prajiturelelor.

Stiai ca se poate slabi si cu prajituri? Iata dieta

Cum se prepara:
Intr-un bol mare, amesteca untul cu zaharul, apoi adauga oul si vanilia, pana cand obtii o crema. Intr-un vas separat, amesteca semintele de in cu apa si lasa-le la inmuiat cateva minute inainte de a le adauga la mixul de mai sus. Adauga si celelalte ingrediente uscate (mai putin ovazul si ingredientele aditionale) si amesteca bine. La final pune ovazul si celelalte ingrediente aditionale si amesteca bine.
La final, cu ajutorul unei linguri, portioneaza prajiturelele si aranjeaza-le in ce forma doresti. Pune-le in tava pe hartie de copt. Aplatizeaza-le daca mai este nevoie cu degetele sau cu o spatula. Daca vrei ca mijlocul sa fie mai pufos, nu le apasa prea tare. Daca iti plac, le poti face si in forma de bilute.
Coace-le timp de 10-12 minute, in functie de cat de crocante vrei sa iasa.

EXTRA SFATURI
- poti suplimenta cantitatea de drojdie de bere daca nu ai observat o imbunatatire a lactatiei
- daca mai adaugi ingrediente uscate, creste si cantitatea de apa
- in prajiturele mai poti adauga: merisor sau fulgi de ciocolata, mere uscate
- poti inlocui faina integrala cu faina din cocos, insa e nevoie de un ou in plus.

Sursa: bellybelly.com.au


atentie extra sfaturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1578 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020432 (s)