News Flash:

Reteta de chiftele care te face sa uiti de carne

25 Noiembrie 2016
4912 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta este mai putin întalnita în cartile de bucate (care raman preponderent axate pe ingredientele de origine animala), dar este des preparata în manastiri si în familiile ortodoxe din nordul Moldovei.

Preparatul este si pe gustul carnivorilor, caci are o savoarea aparte (numai cine a gustat poate sa înteleaga cu adevarat), de nici nu zici ca mancarea este facuta doar din legume si cereale.

Reteta miraculoasa care vindeca ficatul aflat in stadii avansate de boala, dar si psoriazisul 

Ingrediente (pentru patru portii)
Doua cani de fasole boabe
2-3 felii de franzela
O cana de orez
O ceasca de ulei
Doua cepe
5-6 catei de usturoi
Un morcov
Un pastarnac
Doua frunze de dafin
O legatura de marar
O legatura de patrunjel
50 grame de faina
Sare, cimbru (dupa gust)

Ce bunatate! Mancare de post din bunici 

Mod de preparare
Se fierbe fasole dupa procedura obisnuita. Dupa ce se schimba prima apa, se pun morcovul, pastarnacul si ceapa, evident tocate. Se adauga cele doua frunze de dafin si se sareaza dupa gust. Cand fasolea este bine fiarta se scurge de zeama (Atentie! Nu aruncati zeama, pentru ca o sa va trebuiasca) si, într-un bol, se adauga painea (înmuitata cu ceva zeama de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar si mararul si patrunjelul tocate.

Se amesteca bine compozitia, apoi se da totul prin masina de tocat (sau la un blender, cine are). Compozitia se modeleaza apoi sub forma de bile (chiftele), diametrul ideal fiind de circa 3 centimetri (pentru bile) sau de 5 centimetri (daca le faceti plate, caz în care grosimea trebuie sa fie de cam un centimetru). Chiftelele se dau prin faina si se prajesc în uleiul foarte bine încins. Din restul de zeama ramasa de la fiertul fasolei se prepara o garnitura din orez. Proportia ar fi de trei cani de zeama la o cana de orez.

Modul de preparare al orezului este cel standard, cu specificatia ca, dupa ce s-a fiert (nu uitati de sare!) este recomandat sa-i puneti marar din belsug. Cel putin asa sustine prezbitera Garoafa Coman, care indica si faptul ca mancarea este infinit mai buna daca orezul este servit rece.

sursa:ganduridinierusalim.ro


carnivorilor savoarea aparte ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1790 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032569 (s)