News Flash:

Reteta bitterului suedez si indicatiile terapeutice ale acestui preparat

27 Iulie 2011
6541 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru a prepara bitterul suedez aveti nevoie de 10 grame aloe sau radacina de gentiana, 5 grame smirna, 0,2 grame sofran, 10 grame sena sau siminichie, 10 grame camfor (doar natural), 10 grame de radacina de revent sau rubarba, 10 grame de radacina de curcuma, (sofran de India), 10 grame de mana, 10 grame de theriak venetian, 5 grame de radacina de lemnul domnului, 10 grame de radacina de anghelica.

Ierburile se pun la macerat impreuna cu un litru si jumatate de alcool natural de secara sau de fructe, intr-o sticla de 2 litri a carei gura se acopera cu un dop de pluta, si se lasa sa stea 14 zile la soare, sau langa aragaz. Continutul se agita zilnic. Dupa cele 14 zile, se agita bine, se filtreaza, de preferat printr-o panza de tifon, se toarna in sticlute mici, inchise la culoare si se pastreaza la rece. Plantele pot ramane in sticla acoperite cu alcool pe timp nelimitat. Cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai eficace. Iata cateva indicatii ale bitterului suedez:

INTERN: Profilactic, dimineata si seara, cate o lingura diluata in ceai sau apa.  In bolile maligne se iau 2-3 linguri pe zi, dupa cum urmeaza: o lingura diluata cu o optime de litru de ceai, in special de galbenele sau de urzica, se bea cu incetul cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, si cu o jumatate de ora dupa acestea.

EXTERN: In functie de marimea locului care trebuie tratat, se ia o bucata mai mica sau mai mare de vata sau tifon, se umezeste cu bitter suedez, si se aplica pe zona bolnava, care in prealabil a fost unsa cu alifie de galbenele. Se acopera tamponul cu o bucata de plastic, iar peste aceasta, fie se pune un plasture, fie se leaga locul cu o esarfa. Compresa se lasa, in functie de gravitatea bolii, sa actioneze 2-4 ore. Persoanele alergice trebui sa renunte la bucata de plastic, inlocuind-o cu o carpa. Daca se ivesc iritatii la persoanele sensibile, scurtati perioada si ungeti locul cu alifie de galbenele. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1535 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023596 (s)