News Flash:

Reteta anticanicula recomandata de celebrul bucatar Jamie Oliver: preparatul gustos care te ajuta sa treci mai usor peste zilele toride

23 Iunie 2016
3233 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata de morcov copt si avocado cu vinegreta din portocala si lamaie este o reteta in stil marocan, perfecta pentru zilele calduroase de vara, propusa de bucatarul Jamie Oliver. Amestecul de fructe, legume si condimente regleaza temperatura corpului ajutand organismul sa faca fata caniculei.
Ingrediente: 
500 grame de morcovi 
2 lingurite rase de seminte de chimion 
1 ardei iute rosu, mic, uscat si zdrobit sare de mare 
2 catei de usturoi 
piper negru, proaspat macinat
frunzele de la 4 fire de cimbru proaspat 
otet de vin rosu si alb 
o portocala taiata in doua 
o lamaie taiata pe jumatate  
3 fructe de avocado coapte 
150 ml de iaurt degresat 
4 linguri de seminte mixte, prajite ulei de masline 
4 felii de paine (preferabil ciabatta) 
2 maini de frunze de salata (treviso, rucola, radicchio, cavolo nero) 
2 cosulete de creson (planta aromatica)
Morcovii se fierb in apa cu sare. Intre timp pisati semintele de chimion impreuna cu ardeiul iute si amestecati-le cu sare si piper. Se adauga si usturoiul, alaturi de frunzele de cimbru si continuati sa pisati pana obtineti o pasta in care frecati si 2 lingurite de ulei de masline si doua linguri de otet. Morcovii fierti cat sa fie fragezi trebuie scursi bine de apa si pusi intr-o tava incinsa la 180 de grade, stropita cu putin ulei. Amestecati bine morcovii calzi cu pasta obtinuta, iar deasupra adaugati jumatatile de portocala si de lamaie, cu partea taiata in jos. Lasati totul in cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand morcovii se rumenesc, conform jamieoliver.com. In timp ce se coc morcovii, taiati in doua fructele de avocado, curatati-le de coaja, scoateti-le samburii, apoi taiati-le in felii pe lungime si puneti-le intr-un castron mare. Scoateti morcovii din cuptor si puneti-i langa avocado. Cu grija, stoarceti lamaile si portocalele coapte intr-un castron si adaugati ulei de masline extravirgin (o cantitate similara cu zeama obtinuta de la portocala si lamaie) si un pic de otet de vin rosu. Condimentati cu sare si piper si turnati vinegreta obtinuta peste morcovi si avocado. Amestecati din nou. 
Acum puteti praji sau coace la cuptor si feliile de paine ciabatta, dupa care le rupeti in bucatele si le adaugati in bol peste morcovi, avocado si vinegreta. Dupa ce amestecati iar, presarati si frunzele pentru salata si cresonul. Este momentul sa puneti salata calda in farfurii, deasupra turnati o lingura sau doua de iaurt, presarati mixul de seminte prajite si cativa stropi de ulei de masline extravirgin.
sursa: adevarul.ro

reteta fructe legume condimente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029141 (s)