News Flash:

Restaurari protetice cu ajutorul implanturilor

4 Noiembrie 2011
2916 Vizualizari | 0 Comentarii
• Implanturile se insereaza in os in timpul unei interventii chirurgicale, cu ajutorul unor freze speciale • Interventia chirurgicala se desfasoara sub anestezie tronculara periferica, astfel fiind indepartate stresul si disconfortul pacientului • Pentru a beneficia de restaurarile pe implant, pacientul trebuie sa prezinte o oferta osoasa suficienta acestei inserari

Implanturile dentare
 se folosesc atunci cand pacientul doreste o restaurare cat mai biofunctionala si mai bioconservativa, fara alte sacrificii osoase sau dentare. Se poate apela fie la o restaurare protetica fixa, adica la inserarea mai multor implante endoosoase (10-12 implante), fie la o restaurare protetica mobila, de tipul unei proteze agregate pe implante (proteza ce se prinde prin niste sisteme speciale de implante). Implanturile endoosoase cele mai folosite sunt de tip surub si sunt confectionate din titan (cel mai biocompatibil material). Ele se insereaza in os in timpul unei interventii chirurgicale cu ajutorul unor freze speciale. Lucrarea se desfasoara sub anestezie tronculara periferica, astfel fiind indepartate stresul si disconfortul pacientului. In functie de necesitate, interventia poate avea loc si cu anestezie generala, insa aceste situatii sunt extrem de rare in chirurgia implantologica. Dupa inserarea implanturilor in os, acestea se acopera cu lamboul de mucoasa si se lasa in os cam o perioada de 4-6 luni, pentru bioosteointegrare. Dupa aceasta perioada, implantul se descopera si se monteaza bontul protetic, adica partea coronara a implantului (ce se vede in gura). Dupa montarea bontului protetic pot incepe etapele protetice obisnuite de confectionare a coroanei de acoperire, adica a coronitei ce va acoperi si va restaura, cat mai estetic si functional, bontul. 

Pentru a beneficia de restaurarile pe implanturi, pacientul trebuie sa prezinte o oferta osoasa suficienta acestei inserari. Acest lucru inseamna sa aiba suficient os in zona in care se va insera implantul. Cantitatea de os este apreciata de chirurgul implantolog pe baza unui examen clinic al pacientului si obligatoriu pe baza unei analize paraclinice de tipul unei ortopantomograme sau a unui computer tomograf. In cazul in care cantitatea de os este insuficienta, se poate realiza o aditie de os (biooss). Mai exista situatii in care zona implantara este situata in vecinatatea unor formatiuni anatomice de tipul sinusului maxilar sau canalul mandibular. In cazul vecinatatii cu sinusul maxilar se poate apela la o interventie numita sinus lift. Inainte de orice tratament pacientul trebuie sa fie avizat de posibilele riscuri si complicatii ale interventiei, de costurile interventiei, precum si de faptul ca restaurarea pe implanturi este o restaurare ce necesita o perioada mai lunga de realizare (4-6 luni bioosteointegrarea + 1 luna etapele protetice, in cazul sinus lifting-ului perioada se prelungeste cu 8 luni). In cazul in care pacientul este de acord cu etapele si costurile interventiei, se va realiza un examen clinic al pacientului si, de asemenea, i se vor indica niste examene paraclinice: hemoleucograma, coagulograma, glicemie. Nu se vor realiza punti cu sprijin mixt, adica un stalp sa fie implant si celalalt sa fie dinte natural, pentru ca dintele natural are o alta rezilienta decat implantul. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

implantul biooss sinus lifting
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019840 (s)