News Flash:

Remedii naturiste pentru intarirea imunitatii

23 Septembrie 2011
3237 Vizualizari | 0 Comentarii

Alimentatia nesanatoasa, stresul si poluarea sunt cauzele principale ale slabirii imunitatii organismului. Specialistii in fitoterapie recomanda pentru intarirea imunitatii consumul de macerate sau ceaiuri vitaminizante de macese, fructe de catina alba, mere, fructe de porumbar, frunze de urzica vie, flori, frunze si fructe de paducel, frunze de papadie, fructe si frunze de afin, zmeur si mur.

6 semnale de alarma care tradeaza o imunitate scazuta 

Din flori, frunze si pulpa fructelor se prepara infuzie, iar din seminte, coaja si radacina se prepara decoct, adica se fierb. Semintele se fierb 5-6 minute, coaja 5-10 minute, iar radacina 15 minute.

Este bine ca maceratele sa se prepare la rece, prin inmuierea plantei in apa rece, de seara si pana dimineata. Fructele de catina alba se pregatesc astfel: la o lingura de fructe zdrobite se adauga 250 ml de apa rece, se amesteca bine cu o lingurita si, dupa cateva ore, se strecoara. Se consuma fie ca atare, fie cu miere. Fructul zdrobit, ramas dupa strecurare, se fierbe 5 minute in 250 ml de apa si se bea.

Mai este recomandata cura cu tinctura de propolis (concentratie de 20-30%, 20-30 de picaturi zilnic, diluate in 100 ml de apa, timp de 1-2 saptamani), cura cu polen (2 lingurite pe zi, timp de o luna), usturoi (3-5 catei zilnic, 2-3 saptamani, sau se beau cateva inghitituri de macerat de usturoi, 2-3 saptamani), hrean (ca salata sau ca macerat), lamai, ridiche neagra si mere.

7 alimente care iti intaresc imunitatea 

Un alt ingredient cheie pentru intarirea imunitatii este argila. Consumati numai apa de argila galbena, care se prepara astfel: un borcan de 5 litri se umple seara, cam un sfert, cu argila si se completeaza apoi cu apa. Se amesteca de cateva ori in decurs de 1-2 ore cu o lingura de lemn si se lasa pana a doua zi, cand apa s-a limpezit. Se indeparteaza corpurile usoare de la suprafata, apoi se ia din lichid si se strecoara prin tifon. Se pot bea 0,5-1,5 litri zilnic, timp de cel putin trei saptamani. Dupa ce se termina lichidul din borcan, se mai umple cu apa inca o data, peste argila deja depusa.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

intarirea imunitatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015184 (s)