News Flash:

Remedii naturiste pentru anemie

30 Mai 2011
3706 Vizualizari | 0 Comentarii
Sucurile de morcovi si sfecla rosie sunt ideale pentru persoanele anemice

Anemia este o boala produsa de scaderea numarului de globule rosii din sange sau modificarea lor (forma, marime, incarcare cu hemoglobina etc.) Bolnavii de anemie obosesc foarte repede, sunt palizi, acuza ameteli. Din dieta acestora nu ar trebui sa lipseasca: ficat de vitel, carne, maduva de oase, galbenus de ou, paine integrala, cereale, grau incoltit, spanac, macris, patrunjel, varza, hrean, vinete, sfecla rosie, morcovi, praz, mere, pere, cirese, struguri, pepene, masline, ciuperci, nuci.

Alimente medicament (de consumat unul sau doua zilnic): sparanghel (50 de grame), sfecla (intre 50 si 100 de grame), morcovi (100 - 150 de grame) varza cruda (200 de grame) cu zeama de lamaie, spanac crud (100 de grame) inainte de masa, urzici crude (50 de grame), patrunjel (20 de grame). Iata si cateva remedii naturiste pentru anemie:

1. Se amesteca 100 ml de suc de morcovi cu 200 ml apa minerala, apoi se adauga miere de albine, de preferinta poliflora, pana la obtinerea unui sirop. Se ia cate o lingura de preparat, de 8-10 ori pe zi.

2. O infuzie combinata foarte utila in cazurile de anemie, convalescenta, oboseala fizica si psihica, stari de apatie si lipsa de concentrare, este din 30 g morcov ras, 30 g macese, 10 g coacaze negre si 30 g frunze de urzica. Se pun 2-4 lingurite de amestec intr-un vas si peste ele se toarna 2 pahare cu apa clocotita. Se lasa la infuzat, apoi se tine in cuptor, la circa 70ºC, timp de o ora. Se strecoara si se bea cate jumatate de pahar de 3-4 ori pe zi, pana la revitalizarea organismului.

3. In acelasi scop se poate utiliza o bautura din suc de morcovi, suc de ridichi negre si suc de sfecla rosie, in parti egale. Din acest amestec de sucuri se ia cate o lingura, cu 15 minute inainte de cele 3 mese principale.

4. Infuzie de frunze de nuc (20 de grame la un litru de apa, infuzat 15 minute), cate o cana inainte de mesele principale.

5. Infuzie de coada soricelului (30 de grame varful florilor la un litru de apa), 3 cani pe zi.

6. Infuzie de cimbrisor (o ramura la o cana de apa, infuzat 10 minute), cate o cana dupa fiecare masa, niciodata inainte (acest preparat nu se recomanda copiilor!).

7. Pentru adulti: vin de flori de salcam (20 de grame infuzate intr-un litru de vin rosu foarte fierbinte); vin de melisa si roinita (20 de grame de frunze si flori la un litru de vin alb, fierbere cateva minute, apoi lasat sa se raceasca), se consuma filtrat, cate un pahar mic inainte de masa.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anemia
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021736 (s)