News Flash:

Remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor menopauzei

20 Noiembrie 2011
2654 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceaiul de paducel este benefic femeilor aflate la menopauza

In toate simptomele caracteristice premenopauzei si menopauzei, atat de suparatoare pentru majoritatea femeilor in aceasta stare fiziologica, numeroase specii de plante si produse fitoterapeutice pot contribui, atat preventiv, cat si curativ, la diminuarea si ameliorarea lor. Iata cateva remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor menopauzei:

1. Infuzia de paducel se prepara dintr-o lingurita de flori sau doua de fructe la o cana cu apa si se beau doua cani de ceai pe zi, din care ultima seara, inainte de culcare. Tot din paducel se poate face si tinctura: 2 g flori si frunze la 100 ml alcool, prin macerare, timp de 8 zile. Se iau 10-15 picaturi, de 3 ori pe zi.

2. In menopauza, talpa gastei se foloseste sub forma de infuzie concentrata preparata din 3 linguri de planta la o cana de apa. Se iau 4-5 linguri pe zi. Tinctura se face din 20 g planta la 100 ml alcool de 70°, cu macerare timp de 8 zile. Se recomanda cate 40 de picaturi de 2 ori pe zi si o data seara, inainte de culcare, preferabil in infuzie de flori de tei.

3. In cadrul menopauzei pot interveni si tulburari circulatorii. In aceste cazuri se recomanda un amestec din 20 g flori si frunze de paducel, 20 g talpa gastei, 30 g frunze de menta, 10 g fructe de anason, 20 g radacina de valeriana, din care se face o infuzie preparata din doua linguri amestec de plante la 1/2 l de apa. Prima cana se bea dimineata, calda, iar a doua, usor incalzita si indulcita cu miere, se bea seara, la culcare.

4. Pentru ameliorarea tulburarilor hormonale puteti folosi urmatoarele plante:

- flori de salcam 20 g, flori de soc 20 g, pelin 10 g, radacina de lemn dulce 20 g, radacina de cerentel 20 g, boabe de ienupar 10 g. O lingura de amestec de plante se pune la macerat timp de 3 ore, intr-o cana cu apa, dupa care se fierbe timp de 5 minute la foc domol, iar dupa alte 10 minute de repaus se filtreaza. Se beau 2-3 cani pe zi. Se poate prepara cel mult 1 l de infuzie, care se va tine la frigider. De fiecare data cand se bea, se incalzeste la 40°C si se indulceste cu miere.

- flori de coada soricelului 20 g, frunze de vasc 15 g, coada racului 15 g, traista ciobanului 25 g, sunatoare 20 g, talpa gastei 5 g.Se face infuzie din doua linguri amestec la un litru de apa. Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014208 (s)