News Flash:

Remedii naturiste din toata lumea

29 Mai 2012
3686 Vizualizari | 0 Comentarii

Multe din remediile stramosilor nostri sunt folosite si azi, ba chiar stau la baza preparatelor farmaceutice. Dar exista si retete de sanatate descoperite si aplicate indelung de alte popoare. Acestea au la baza altfel de plante, unele straine acestor meleaguri. Altele se prepara din ingrediente binecunoscute. Cert e ca, unele popoare au descoperit leacuri foarte eficiente pe care nu le-au tinut secret si ni le-au transmis si noua, europenilor. Iata cateva remedii naturiste din toata lumea:

1. Chefirul si cumisul din Caucaz 
Chefirul este un lapte fermentat sub actiunea mai multor drojdii si fermenti, ceea ce ii confera o savoare deosebita. Reteta este originara din Caucaz, mai precis din Osetia de Nord, si mult timp a fost transmisa din tata in fiu. In anul 1909, secretul a fost aflat si Rusia a inceput sa fabrice chefir. Este recomandat in insomnii, nevroze si alte afectiuni la nivelul sistemului nervos, in infectii cronice de tip herpes.

Multi specialisti recomanda chefirul chiar si in dieta bolnavilor de SIDA. Cumisul seamana cu chefirul, dar este ceva mai alcoolizat (2,5%) si se fabrica din lapte de iapa, magarita sau vaca. Savoarea sa deosebita este asemanatoare vinului alb. Aceasta bautura traditionala in stepele din Rusia si in Asia, ajuta la revigorarea intregului organism si amana efectele imbatranirii. 

2. Reteta coreeana contra cancerului 
In Coreea de Nord, rata deceselor de cancer este extrem de redusa. Se pare ca explicatia este o reteta traditionala pe care o folosesc cei loviti de aceasta boala. Se ia un pui de gaina mare, se curata si se arunca maruntaiele, apoi se face o crestatura de-a lungul sternului, in care se introduce continutul a 22 capsule ginseng. Puiul se pune intr-un vas fara apa, deoarece medicamentul trebuie sa fiarba numai in sucul pasarii, care, la rindul lui, se pune, intr-o oala cu apa, aproximativ 4 ore. Se imparte in trei portii, cate una pe zi. Apoi, un borcan curat cu 1/2 kg miere de albine se pune intr-un vas cu apa si se incalzeste la foc mic pana la 40 grade Celsius, temperatura din stupul de albine. Se adauga 20 de capsule de ginseng. Se infasoara apoi borcanul cu o hartie de ziar (borcanul trebuie sa fie legat cu celofan) si se lasa la macerat 45 de zile.

Tratamentul consta in administrarea zilnica a unei lingurite de miere, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de cele trei mese principale. Ginsengul blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase. Oricit de bine s-ar simti bolnavul, nu are voie sa intrerupa tratamentul. 

3. Bautura miraculoasa din Caucaz 
Poate ati vazut prin unele bucatarii borcane cu un lichid limpede, pe fundul carora plutesc mici cristale transparente, ca niste granule de gelatina alba. Cristalele sunt cunoscute sub numele de chefir de apa din Caucaz si sunt niste organisme vii. Lichidul in care acestea se dezvolta e leacul despre care se crede ca ar fi secretul renumitei longevitati a caucazienilor. Actionand ca antioxidant si detoxifiant, ii fereste de boli. Lichidul a patruns si in Romania, pe post de racoritoare fabricata in casa, si s-a propagat prin „imprumut", deoarece, in decurs de o saptamana, cristalele albe se inmultesc si ajung sa prisoseasca.

Reteta de preparare e simpla: intr-un borcan de 3 kg se toarna 2 l apa de izvor, in care se dizolva 4-6 linguri de zahar si se adauga 6 linguri de cristale, o lingura rasa de stafide sau doua smochine, o jumatate de lamaie cu coaja, dupa care borcanul se tine acoperit la temperatura camerei. Dupa cel mult trei zile, lichidul se strecoara prin tifon. Secretul reusitei consta in folosirea de vase si ustensile nemetalice.

Persoanele care au baut acest lichid timp indelungat spun ca au devenit mai rezistente la raceli si au scapat de kilogramele in plus fara sa tina regim. Lichidul este util in anemie, astenie, dereglari de metabolism, stres, obezitate, retentie de apa, ulcer gastric, reumatism, menopauza, boli digestive, renale, respiratorii, intarirea imunitatii, intoxicatii, furunculoze, rani (aplicat extern, impiedica infectarea) si chiar in unele forme de cancer incipient. Nu dauneaza nici macar plantelor, care, daca sunt udate zilnic cu acest lichid, se dezvolta mult mai viguroase si mai rezistente la boli.

4. Reteta tibetana cu usturoi 
Aceasta reteta este veche de 5.000 de ani si este recomandata in vindecarea unor tumori, prevenirea infarctului miocardic si prevenirea unor boli de stomac, precum ulcerul. In acelasi timp, organismul este purificat de depuneri adipoase, se imbunatateste metabolismul, vasele sanguine devin elastice, creste acuitatea vizuala, este prevenita ateroscleroza, cardiopatia ischemica, paralizia si aparitia diferitelor tumori.

Pentru prepararea remediului, se spala si se curata foarte bine 350 g de usturoi, apoi se piseaza marunt. Se iau 200 g din aceasta compozitie (partea mai suculenta) si se introduc intr-un vas cu 200 ml alcool rafinat de 96 grade. Vasul se inchide ermetic si se tine la rece, timp de 10 zile. Se strecoara maceratul prin tifon, se pune intr-o sticla bine inchisa si se mai tine inca 3 zile. Pentru administrare, intr-un pahar in care s-au pus 50 ml lapte rece, fiert in prealabil, se adauga cateva picaturi de suc de usturoi si se bea cu 15 minute inaintea fiecarei mese.

Tratamentul se face timp de 11 zile, astfel: in prima zi se iau 2 picaturi dimineata, 2 la pranz si 2 seara, a doua zi, 4 picaturi dimineata, 5 la pranz si 6 seara, a treia zi se iau 7 picaturi dimineata, 8 la pranz si 9 seara, si tot asa. Incepand cu a sasea zi, numarul picaturilor trebuie sa fie descrescator. In ziua 11 se ia doza cea mai importanta, o doza de soc, cu 25 de picaturi dimineata, 25 la pranz si 25 seara. Tratamentul nu se poate repeta decat dupa 6 ani. 

5. Tonic ucrainean 
Acest remediu este intrebuintat in provinciile Kiev si Harkov de peste 5.000 de ani si a fost si mai este un adevarat elixir al tineretii. Se recomanda, in special, cand bolile batranetii sunt combinate cu obezitatea. In 10 zile, apare o imbunatatire a tonusului intregului organism. Acest medicament poate fi folosit si de tinerii care se plang de lipsa de energie, sub tensiune sau se simt obositi cand fac efort.

Ingrediente: 10 lamai, 6 oua, 150 g miere, 50 ml coniac. Ouale proaspete si cu coaja alba se pun intr-un borcan. Peste ele se toarna sucul de la lamai. Borcanul se acopera cu o hartie neagra si se pastreaza la loc rece, intunecos, pana cand coaja oualor se dizolva (de obicei in 5-8 zile). Borcanul nu trebuie inchis ermetic. Un tifon impaturit este foarte bun. Se adauga mierea si coniacul. Preparatul trebuie pastrat intr-un borcan de culoare cat mai inchisa (neagra, daca se poate), la loc intunecos si rece. Lumina distruge efectul terapeutic. Doza: 3 linguri pe zi, de trei ori, dupa mese. 

6. Plantele chinezilor 
Cunoscuta sub denumirea de „radacina omului", ginsengul este o planta folosita candva sub forma unei infuzii alcoolice sau pudra (amestecat cu alte ierburi medicinale). Cura prelungita innegrea parul alb, facea dintii sa creasca, iar ridurile dispareau. Se spune ca vindeca toate bolile, dar in general, ginsengul este utilizat pentru vigoare si prevenirea cancerului. Reduce concentratia de zahar in sange. Are efecte antiinflamatoare, antioxidante. Contribuie la imbunatatirea digestiei si respiratiei, fertilitatii, tensiunii arteriale, hipoglicemiei, inflamatiilor articulare, functiei hepatice si are efect energizant.

Persoanele trecute de 40 de ani au nevoie de ginseng. Dar si cei care sunt supusi permanent la stres. Ginkgo biloba imbunatateste circulatia sanguina (proprietati vasodilatatoare in special la nivelul circulatiei cerebrale, retiniene si periferice), este un antioxidant natural puternic si un anticoagulant (refacerea dupa accidente ischemice si accidente vasculare cerebrale). Semintele sunt folosite in tratarea astmului, racelii, infectiilor urinare, facilitarea digestiei, tratamente dermatologice, dureri de cap si ca pansament pentru rani. Sunt bune ca stimulent al circulatiei cardiace si pentru problemele respiratorii, imbunatatesc vederea, combat raul de inaltime. Frunzele previn degradarea intelectuala la batrani (Alzheimer si dementa). 

7. Porumbul si ceapa, leacuri pentru amerindieni 
Porumbul este un leac universal la indieni, apreciat mai ales datorita insusirilor sale diuretice, care il transforma intr-un medicament al bolilor de rinichi: retentii urinare, colici nefritice, cistite, tulburari renale, calculi, guta. El exercita un efect sedativ asupra cailor urinare si tripleaza, adesea, secretia urinara in 24 de ore. 2-3 rosii crude pe zi ori un pahar de suc trateaza cu succes hemoroizii, dermatozele, arsurilor de soare.

Ceapa este pentru indieni, elixirul vietii. 4 cepe crude pe zi, amestecate in salate sau in vin combat: afectiunile pulmonare de orice fel, anemia, surmenajul, infectiile genito-urinare, artritismul, diabetul sau neplacerile intestinale.

8. Sfaturi din Orientul Indepartat 
Din Orientul Indepartat ni s-au transmis o serie de sfaturi intelepte care ne ajuta sa ducem un trai mai sanatos. Iata cateva din aceste reguli: mancati putin, nu mancati nervosi, reduceti albumina din lapte, mancati carne doar la ocazii, dar sa nu va lipseasca zilnic fructele si legumele sub forma de salate, nu mancati seara, iar pentru golirea completa a intestinelor, e bine sa luati mai putine mese pe zi.

Cand curge nasul si pentru raceli la cap: puneti o felie de paine (din faina de grau) pe plita sobei. Lasati sa arda incet. Fumul se inhaleaza pe nas timp de 2-3 minute.

In peninsula Kamchatka, pentru raceli se bea seara o cana de vin de coacaze negre (sau sirop amestecat cu alcool pur de 18-20 grade), amestecat cu un adaos egal de apa. Bautura cauzeaza o transpiratie abundenta.

9. Alte bordeie, alte obiceie 

•  In Egiptul antic, bolile de plamani erau combatute cu smantana, miere amestecata cu chimen, lapte cu roscove. Se faceau inhalatii absorbind, cu o trestie, vaporii unei fierturi in care amestecau curmale, rasina, smirna. Contra limbricilor si teniei, medicii egipteni recomandau bauturi cu miere si ulei. Pentru bolile tubului digestiv se indica repausul si simburi de curmale si plante macerate. Bolile urinare, cum ar fi incontinenta sau hematuria, se tratau cu bauturi din fructe, dar si cu pomezi de uz extern. 
•  In medicina araba, pentru infectii recidivante si imunitate slabita, se taie patrunjel si se amesteca cu suc de lamaie, ulei de masline si putin usturoi. 
•  In Bavaria, pentru cancerul de piele se pun comprese cu frunze proaspete de toporasi (violete) strivite cu sticla si aplicate minimum o ora zilnic. Intern, se ia suc sau pulbere uscata de radacina, cate 4 lingurite pe zi. Tratamentul este eficient in cancerele de piele mai ales, fiind util si in cazul tumorilor maligne exteriorizate. 
•  Cactusul Nopal a fost folosit de mexicani pentru efectele lui regeneratoare, reintineritoare, reglatoare si curative. Mucilagiul si pectina din nopal protejeaza si curata tractul intestinal, fiind de mare ajutor in sindromul de colon iritabil. De asemenea, are efect antiinflamator si de scadere a hiperaciditatii, fiind utilizat in tratamentul gastritei si al ulcerului. Previne si trateaza constipatia. Ajuta la mentinerea unui nivel optim al glicemiei si colesterolului, induce starea de satietate, astfel ajuta la scaderea in greutate. Este recomandat si diabeticilor. Nopalul mai ajuta si la intarirea sistemului imunitar, a sistemului circulator, hormonal, normalizarea proceselor de metabolism, detoxifierea organismului. 

10. Cura chinezeasca cu apa 
•  De la chinezi ne-a ramas nu numai uimitoarea tehnica a acupuncturii, ci si un arsenal valoros de retete pe baza de plante. Exista si o terapie cu apa fiarta si racita. Se fierbe seara mai mult de o jumatate de litru de apa (2-3 clocote) si se lasa in vasul in care a fiert, pana a doua zi dimineata cand se masoara fix 500 ml apa fiarta si se bea pe stomacul gol. Dupa aceea se poate manca orice. A doua zi se beau 600 ml de apa fiarta, a treia zi 700 ml, si tot asa, pana se ajunge la 3,500 l de apa fiarta. Cura dureaza 31 de zile si are un puternic efect depurativ. Este contraindicata bolnavilor de hipertensiune arteriala. 

11. Formula secreta de frumusete a mayasilor 
•  Mayasii cunosteau un incredibil tonic pentru piele care poate rivaliza cu orice produs sofisticat obtinut in laboratoare de renume. Castravetii, morcovii si menta, plus suc de lamaie, constituie ingredientul principal. Se storc ingredientele si se amesteca 1/4 de ceasca de suc de castravete, 1/8 de ceasca de suc de morcov, 1/2 de ceasca de infuzie de menta, 1/4 de ceasca de infuzie de musetel si 1/2 de ceasca de suc de lamaie. Daca veti congela aceasta mixtura in cuburi de gheata, scoateti unul si aplicati-l pe fata.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tonic ucrainean plantele chinezilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1954 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045336 (s)