News Flash:

Remedii naturiste cu migdale

6 Martie 2012
4890 Vizualizari | 0 Comentarii

Migdalele sunt o sursa de vitamina A , E, vitamine din grupul B , minerale: calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu. Anticii le-au atribuit virtuti miraculoase, dar migdalele erau in special apreciate pentru capacitatea de a preveni intoxicatiile. Sunt indicate in astenii fizice si intelectuale, afectiuni nervoase, sarcina si alaptare, demineralizare, litiaza urinara, imunitate scazuta, convalescenta.

Pasta de migdale amare poate fi folosita la spalarea pielii afectate de eczeme, pistrui, contra transpiratiei, iar sub forma de cataplasme, in caz de migrena, dureri reumatismale, colici hepatice si nefritice (contine acid cianhidric).

Desi sunt bogate in grasimi, migdalele sunt foarte potrivite pentru persoanele care au probleme cu colesterolul. Aceasta pentru ca, datorita acizilor grasi monosaturati, se produce o reducere a nivelului colesterolului. Migdalele asigura protectie impotriva bolilor cardiace si circulatorii si contribuie la mentinerea sanatatii oaselor .

De asemenea, se recomanda in ulcerul gastric si in gastrite hiperacide. Durerile si arsurile gastrice se reduc simtitor dupa consumarea migdalelor. Tot asupra aparatului digestiv au si o actiune antiseptica intestinala remarcabila. Sunt, de asemenea, usor laxative.

O mana de migdale (30 g sau 23 de migdale) contine 160 de calorii. Iata cateva remedii naturiste cu migdale:

1. Ceai pectoral. Se fierb 50g de migdale cu coaja intr-un litru de apa, timp de 20 minute. Se beau pana la 4 cani pe zi, in mai multe reprize.

2. Samburi zdrobiti, cate 10-15 de 2 ori pe zi, folositi ca preparat antiulceros. Si mai eficace contra ulcerului este un amestec din 30 samburi de migdale dulci, o lingura lapte si o lingurita smantana.

3. Siropul, care se prepara din 500 g samburi dulci, 150 g samburi amari, 125 ml apa si 750 g miere. Acestea se freaca pana se obtine o pasta care se fierbe la baia de apa cu 1,5 1 apa rece si 2,5 kg zahar. Se poate aromatiza cu esenta de portocale. Se pastreaza la frigider.

4. "Laptele" de migdale, intrebuintat atit intern cat si uz extern, inclusiv in cosmetica, se prepara din: 100 g migdale lasate in apa cateva ore (de seara pana dimineata), pentru a li se umfla pielita, ca sa poata fi apoi curatata, se zdrobesc sau se mixeaza cu putina apa rece, se amesteca cu un sirop din 100 g zahar brun sau miere la 2:1 apa. Aplicat pe fata constituie o masca hranitoare si hidratanta. Strecurat acest "lapte" poate fi o bautura racoritoare (tinuta la frigider) si vitaminizanta.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

migdalele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1533 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015245 (s)