News Flash:

Relaxare si tartament la Azuga

3 Decembrie 2018
432 Vizualizari | 0 Comentarii

Valea Prahovei este, în prezent, una dintre cele mai atractive zone turistice romanesti, prin însiruirea, de-a lungul raului Prahova, a numeroase statiuni climaterice. Acesta ofera odihna într-o atmosfera si un ambient montan, drumetii pe sute de trasee ce încanta ochiul, cu un relief si o vegetatie pitoreasca si odihnitoare prin echilibrul ce-l emana, prin posibilitatea practicarii sporturilor în aer liber, în toate anotimpurile, prin descoperirea unor obiective istorice interesante, prin stilul de agrement si cazare specific marilor statiuni balneoclimaterice europene.

Azuga este situata la altitudinea de 895-950 m, cu 6 km mai la sud de Predeal, la 4 km mai sus de Busteni, 12 km de Sinaia, la poalele muntilor Bucegi, întemeiata în 1830, cu cale ferata si gara din 10 iunie 1879. Dupa Bogdan Petriceicu Hasdeu, denumirea provine de la latinescul „ad iuga“ – „langa jugul muntelui“. Înca înainte de 1900 se înfiinteaza aici o sticlarie, o fabrica de mobila si o fabrica de bere, care a supravietuit timpului. În centrul orasului se afla biserica cu hramul „Sf. Treime“ construita între anii 1902-1903 si sfintita de episcopul Nifon. Crucea de la Sorica, situata la 20 m SV de centrul localitatii a fost înaltata de colonelul Dumitru Georgescu, în memoria ostasilor din Regimentul 4 Ilfov, cazuti la datorie în Primul Razboi Mondial, în luptele desfasurate pe muntele Sorica între 19 octombrie-21 noiembrie 1916.

Pe raza orasului Azuga pot fi admirate unele locuinte , cu stil arhitectural neoclasic, montan sau în stil baroc ardelenesc.
Pentru iubitorii sporturilor de iarna este Complexul de sporturi de iarna care cuprinde: partia Cazacu, cu o lungime de 3050 m si o diferenta de nivel de 758 m, dotata cu instalatii de cablu si întretinere a zapezii, partia Sorica (2.100 m lungime), dotata cu instalatii de transport pe cablu, telescaun teleschi, piste pentru schi fond, cu o lungime de circa 18 km. În drumetiile de vara pot fi admirati fagul secular din curtea Ocolului Silvic, arborele mamut si bradul alb aflati la 3 km de Azuga, pe drumul spre Garbova. De asemenea, pot fi vizitate rezervatiile naturale Poiana cu Narcise (Clabucet), Valea Cazacului. În numarul de saptamana viitoare va vom prezenta locurile de agrement si tratament de la Busteni si Sinaia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

relaxare tratament azuga parahova afectiuni vindeca ameliorare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021052 (s)