News Flash:

Redu colesterolul mancand rosii

23 Mai 2011
1301 Vizualizari | 0 Comentarii

Numeroase studii efectuate de-a lungul a 55 de ani au aratat ca rosiile au numeroase efecte terapeutice. Ele au capacitatea de a scadea colesterolul si tensiunea arteriala, dar si de a preveni bolile de inima. 

Potrivit cercetatorilor australieni, Karin Ried si Peter Fakler, de la Universitatea din Adelaide, responsabil de acest efect este licopenul, un pigment rosu care se mai gaseste, in cantitate mai mica, si in pepenele rosu, in guava, papaya si grapefruit. El are efecte antioxidante, avand un rol crucial in pastrarea sanatatii. 

In obtinerea acestor rezultate, au fost folosite 14 studii efectuate in ultimii 55 de ani. "Studiul nostru arata ca, daca vom consuma mai mult de 25 mg de licopen pe zi, atunci putem reduce colesterolul rau din sange cu pana la 10%", a spus Karin Reid. 

Ar trebui sa consumam 0,5 litri de suc de tomate zilnic sau 50 de grame de pasta de tomate, pentru a obtine acest efect benefic. Cantitatile sunt comparabile cu efectul unei doze mici de medicamente pe care le iau oamenii cu un colesterol usor ridicat. Avantajul este ca rosiile nu au efecte secundare, spun cei doi cercetatori. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rosiile licopenul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014399 (s)