News Flash:

Radacinele mucegaiului sunt greu de sesizat. Descopera de ce un aliment mucegait, fie si partial contaminat, trebuie aruncat

21 Noiembrie 2017
18082 Vizualizari | 0 Comentarii

Multi oameni atunci cand descopera in camara sau frigider un aliment mucegait, taie portiunea afectata si consuma restul. Aceasta este insa o proasta alegere, care iti ruineaza sanatatea. Specialistii sustin ca mucegaiul este ceva mai mult decat cel de pe suprafata painii sau de pe fructele invechite. Se pare ca portiunile colorate, vizibile cu ochiul liber sunt sporii sau particule minuscule care dau mucegaiului culoare. Restul mucegaiului, ramurile si radacinile sale dificil de sesizat si, uneori, se duc profund in produs.

Afectiuni cauzate de mucegaiuri. Vezi ci cum poti preveni aparitia mucegaiurilor

"Cele mai multe ciuperci care apar pe produsele alimentare sunt inofensive, unele sunt, insa, foarte periculoase. Unele mucegaiuri contin micotoxine, care sunt substante otravitoare si pot provoca reactii alergice sau probleme respiratorii. Unul in special, numit aflatoxina, este cunoscut prin faptul ca poate provoca cancer", a declarat Nadine Shaw, specialist la Departamentul Agriculturii (USDA) din SUA.

Ce boli risti daca mananci paine mucegaita

Deoarece sporii colorati de pe suprafata alimentelor sunt doar o parte din matricea mucegaiului, razuirea sau taierea aceastei parti de pe paine sau de pe covrig nu te va salva de la sansa de a inghiti din ciuperca. Potrivit USDA, micotoxinele apar, in primul rand, sub forma mucegaiului care creste pe cereale si pe nuci, dar pot fi, de asemenea, gasite si in sucul de struguri, telina, mere si alte produse. Aflatoxina este raspandita cel mai mult in culturile de porumb si arahide.

Ce risti daca mananci nuci sau alune rancezite

Pentru a preveni mucegairea alimentelor:
1. Acoperiti produsele alimentare pentru a nu permite sporilor de mucegai din aer sa se aseze pe alimente;
2. Utilizati containere de depozitare pentru produse alimentare perisabile si pastrati-le in frigider in mod corespunzator.
3. Alimentele ramase trebuiesc utilizate in termen de pana la trei, patru zile.

Sursa: Live Science

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aliment mucegait mucegaiul
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014003 (s)