News Flash:

Psihologul ne invata cum sa fim mai solidari cu aproapele

9 Februarie 2014
1687 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovezile de solidaritate faţă de problemele celor din jurul nostru nu sunt o constantă a contemporanilor noştri, ceea ce aduce în faţa noastră problematică modului în care ar trebui să acţionăm pentru a-i ajută pe cei aflaţi în situaţii delicate.
Absenţa problemelor majore, în special de sănătate, precum şi a celor de altă natură, ne face de cele mai multe ori să fim atenţi doar la propriile vieţi şi micile dificultăţi cotidiene. Cu toate acestea, apariţia neaşteptată în viaţa noastră a unor evenimente nefericite poate duce la schimbarea opticii în care vedem ceea ce se întamplă.

Vezi si: Care sunt semnele depresiei la adolescenti?
 
Psihologul Lisabeth Saunderd Medlock a abordat problematica solidarităţii văzută din perspectiva celui care într-un mod aproape neaşteptat se vede în situaţia de suferi de anumite boli şi care necesită sprijinul moral sau fizic din partea celor apropiaţi.
Vorbind din proprie experienţă, fără a se autovictimiza, Saunders Medlock prezintă modul în care persoanele apropiate de cel aflat într-o situaţie dificilă aleg de cele mai multe ori variantele care ţin mai mult de sfera laşităţii: fuga de persoana cu probleme, apeluri foarte rare sau argumente în care susţin că au uitat de foştii prieteni sau fostele rude pentru că au fost aglomeraţi şi prinşi cu treburile lor.
O categorie total opusă celor menţionaţi este reprezentată de persoanele care aleg să rămană aproape de cei care au nevoie de ajutor, dand dovadă de solidaritate şi respect atat pentru persoanele confruntate cu probleme, dar mai ales faţă de ei înşişi.

Vezi si: Iata de ce este bine sa mergi la psiholog
 
Saunders Medlock propune într-o postare din „Huffington Post”  patru lucruri simple pe care persoanele apropiate de cei care au probleme ar putea să le facă.
1.Ramai în preajmă prin vizite regulate
Discuţiile ca în „vremurile bune” nu trebuie evitate, iar încercarea de a aduce un zambet pe chipul celui de langă tine nu poate decat să vă bucure pe amandoi.
2.Fii sincer în ceea ce priveşte sentimentele tale
Frazele de consolare, goale de conţinut, nu sunt o idee bună. Incearcă să intri în pielea celui confruntat cu probleme şi spune-i părerea sinceră asupra chestiunii în cauză.
3.Gandeşte-te ce poţi face să ajuţi şi de ce ai nevoie
In urma unei analize serioase şi raţionale a situaţiei ştii cum poţi contribui într-un mod pozitiv la ajutorarea celui de langă tine, gestul tău fiind binevenit, chiar dacă nu este unul major.

Vezi si: Esti mai mereu ingrijorat? Atentie, e un comportament foarte nociv!
 
4.Invaţă să ai răbdare
Procesele de vindicare, în cazul în care este vorba de persoane cu dizabilităţi, sunt foarte lungi, din acest motiv fiind de nevoie de răbdare şi de o abordare concretă a problemelor. Adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

solidar psiholog
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1647 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023995 (s)