News Flash:

Proprietatile terapeutice ale zebrinei

6 August 2011
3654 Vizualizari | 0 Comentarii

Zebrina (Zebrina Pendula) este o planta decorativa, insa putini dintre cei care o cumpara stiu ca aceasta este si benefica sanatatii. Primii care i-au descoperit proprietatile vindecatoare au fost aztecii, care au folosit zebrina in special la tratarea afectiunilor tractului digestiv.

Zebrina are fier, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc, crom si seleniu, vitamina C si o multime de substante active. Iata cateva proprietati terapeutice ale zebrinei:

1. Calmeaza spasmele gastrice
In tratamentul spasmelor si afectiunilor stomacale, mexicanii pregatesc un amestec vindecator. Pentru prepararea lui se rasnesc separat boabe de porumb, fasole, mazare si linte. Se ia cate o lingura din fiecare tip de faina si se amesteca. Peste acestea se toarna 14 pahare cu apa, se fierb la foc mic, timp de trei ore, pana ce din lichid ramane o treime, se adauga o lingurita cu sare, trei linguri cu frunzulite de zebrina tocata si se infuzeaza 15-20 de minute. Dupa strecurare se consuma cate o lingura inainte de masa.

2. Dusmanul bacteriei Helicobacter pylori
Cercetatorii au descoperit ca zebrina are o actiune covarsitoare asupra bacteriilor Helicobacter pylori. Pe parcursul experimentului, acestea au incetat sa se inmulteasca, iar apoi au disparut total. Se prepara de seara o infuzie din 10 g de planta proaspata sau uscata si 500 ml apa fierbinte si se lasa in termos pana dimineata. Se beau cate 50-60 ml, de patru-cinci ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. 

3. Ajuta bolnavii de pancreatita
In caz de pancreatita se beau cate una-doua lingurite cu tinctura de zebrina diluata in 100 ml apa, de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. Pentru persoanele care evita preparatele pe baza de alcool se face un decoct dintr-o lingura cu planta amestecata cu o lingura cu pelin si 250 ml de apa clocotita. Amestecul se lasa la fiert trei-patru minute, apoi se infuzeaza 45 de minute. Se beau cate una-trei linguri cu 15 minute inainte de masa. 

4. Ceaiul, util in diaree
In America Latina, afectiunile intestinale se trateaza traditional cu o dieta speciala. Dimineata se bea o jumatate de pahar cu ceai cald de planta. Peste zi se mananca 1,5 kg de cartofi, impartiti in sase portii, fara sare si ulei. Pe fiecare cartof se pune cate o frunza proaspata de zebrina. Se beau si trei litri de apa zilnic, iar seara se consuma ceaiul ramas.

Tot in caz de diaree se ia o lingura cu cenusa de zebrina care se pune in cinci linguri cu apa clocotita. Dupa racire, terciul se mananca putin cate putin, pe parcursul a patru ore. In acest timp nu se mai mananca si nu se mai bea nimic altceva.

5. Pulberea, eficienta in constipatie
In caz de constipatie se consuma un varf de cutit cu pulbere din frunze uscate, inainte de masa.

6. Sucul de zebrine, leac pentru diabetici
Suferinzilor de diabet li se recomanda sa bea cate un pahar cu suc de zebrina diluat cu apa in proportii egale sau ceai, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Daca diabetul se asociaza cu afectiuni de ficat si colecist, se combina cate o lingura cu zebrina, matase de porumb, sunatoare, flori de siminoc si frunze de afin. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zebrina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014140 (s)