News Flash:

Proprietatile terapeutice ale pastarnacului. Uz intern si extern

12 Februarie 2014
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
Pastarnacul
Planta bianuala, legumicola, intalnit in flora spontana dar si cultivata la noi in tara. Radacina este tuberizata si pivotanta, tulpina inalta si ramificata iar frunzele penat-sectate. Florile sunt galbene, sub forma de umbrela, compusa. Pastarnacul infloreste in a doua parte a verii, in lunile iulie si august. Fructele sunt dicariopse cu margini aripate. In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacinile si frunzele. 
Planta contine saruri minerale (in special potasiu), uleiuri volatile, vitaminele a, B1, B2, C, celuloza, proteine, grasimi, glucide solubile, 

Vezi si: Pastarnacul si proprietatile lui uimitoare

Are actiune diuretica, depurativa, tonica, antireumatismala, antipiretica, antitoxica, emenagoga, sedativa si stomahica. 
Planta este utilizata in alimentatie si ca remediu natural in medicina populara. Pastarnacul este considerat o planta foarte nutritiva, importanta si datorita efectelor sale medicinale. 
Intreaga planta are un miros specific. 
  
Uz intern: 
  
- colecistite, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite spastice, insomnii minore, nefrita, disurie, colici renale, dereglari endocrine (sindrom menstrual), reumatism, obezitate, boli vasculare, infectii, stari febrile, inapetenta, dismenoree, febra – consumat crud, ras, decoct, uleiuri, extracte din frunze si mai ales din radacini. 

Vezi si:

Ce proprietati extraordinare are aceasta radacinoasa de iarna

Legume si fructe care te ajuta sa scapi rapid de kilograme 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pastarnac celuloza proteine grasimi glucide solubile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1700 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014288 (s)