News Flash:

Proprietatile terapeutice ale caisului

9 Iulie 2012
2254 Vizualizari | 0 Comentarii

Caisul este un pom fructifer, arbore care poate atinge 6 metri inaltime, originar din Asia, de cultura la noi in tara.
Frunzele sunt ovale,cu varf ascutit, iar coroana este densa si voluminoasa. florile au culoare alba sau roz deschis. fructele sunt rotunde, de culoare portocalie, acoperite de peri. Caisul infloreste la inceputul lunii aprilie.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele si samburii. fructele se recolteaza in lunile iulie sau agust.
Caisele contin proteine, lipide, glucide, glucoza, pectine, zaharoza, fructoza, campesterol, sorbitol, acid malic, acid citric, vitamine din grupul b, acid oxalic, acid ascorbic, tocoferoli, acid pantotenic, riboflavina, tiamina, substante minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, clor, mangan, cupru). Caisele au proprietati tonice, depurative, diuretice, antihelmitice.
 
Uz intern:
 
- fructele - anemie, edem, depresii, insomnii, astenie, constipatie, litiaza renala, litiaz abiliara, rahitism, detoxifiere, boli reumatice - consumate ca atare, sub forma de suc, compot sau dulceata.
- samburii - parazitoze intestinale - consumati ca atare.
 
Uz extern:
 
- fructele - acnee, seboree, xeroza cutanata - sub forma de cataplasma, masti cosmetice.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1275 viz    0 com
2917 viz    0 com
1674 viz    0 com
2531 viz    0 com
2869 viz    0 com
1619 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011000 (s)